kelep ce
Yarkadaş, Birgün’den Barış İnce’ye kelepçe takılmasını kınadı.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Birgün Gazetesi Yayın Yönetmeni Barış İnce’nin gözaltına alınmasını eleştirdi. Yarkadaş, “Kelepçe gerçeğin üstünü örtemez” dedi.
İfade vermeye gittiği İstanbul Kuştepe Karakolu’nda başka bir soruşturmanın varlığı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Barış İnce serbest bırakıldı.
İnce’nin serbest bırakılmasının ardından Birgün Gazetesi’ne giden ve İnce’yle görüşen CHP İstanbul Milletvekili – Medya Komisyonu Üyesi Yarkadaş tepkisini Twitter’dan dile getirdi.
Barış İnce’nin kelepçe takılmış iki fotoğrafını da paylaşan Yarkadaş şu görüşleri dile getirdi:

“Birgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni @barisince82 ifade vermeye gittiği karakolda “Başka bir soruşturmadan dolayı soruşturmanız var” denilerek gözaltına alındı. Bu yetmezmiş gibi @barisince82 ‘ye hiçbir hukuki zorunluluk olmadığı halde bir de kelepçe takıldı.

@barisince82 ‘ye yönelik bu muamele keyfidir ve kabul edilemezdir. İfade vermeye kendi isteğiyle giden gazeteciye polisin kelepçe takması nezarethaneye atması ve eşyalarına el konulması, ilgili yasalara da aykırıdır. @barisince82 ‘ye yönelik bu muamele, gazetecinin muhalif  kimliğinden dolayıdır.

Referandum öncesi, muhalif gazetecilere yönelik artış gösteren bu sistematik tavır karşısında konuyu TBMM’ye taşıyacak ve keyfi uygulamada bulunan sorumlular ile onlara bu talimatları verenlerin cezalandırılmasını talep edeceğiz. Bir gazetecinin uğradığı keyfi muamele, sadece o gazeteciye değil, halkın haber alma hakkına da açık bir saldırıdır. Saldırılar gerçeğin üstünü örtemez! Taktığınız kelepçe, gülümsememizi ve dayanışmamızı engelleyemez.”