#HAYIR SÖZCÜĞÜ

#Hayır sözcüğü; #Hayır sözcüğü olalı hiç bu kadar anlamlı, hiç bu kadar değerli, hiç bu kadar güzel, bu kadar önemli olmamıştı.
#Hayır sözcüğü; bugün Demokrasi
#Hayır sözcüğü; özgürlük, insan hakları, hukuk, barış, barış içinde bir arada eşit yaşamanın, güzel günlerin vizesi, ilk adımı anlamına geliyor.
#Hayır sözcüğü; onbeş yıldır ülkeye egemen olan bir ortaçağ zihniyetinin önüne kurulacak bir barikat, bu gerici faşist gidişe ket vurmak anlamına geliyor.
#Hayır sözcüğü; uzunca bir süredir bu coğrafyayı terketmiş olan adaletin yeniden bu topraklara dönmesi, yaşam bulması anlamına geliyor.
#Hayır sözcüğü; çocukların parklarda sokaklarda öldürülmeden özgürce oynaması, okullarda, yurtlarda tecavüze ugramaması, yanarak ölmememesi anlamına geliyor.
#Hayır sözcüğü; anaların çocuklarının bir kısmının “şehit” bir kısmının “leş” olmaması, anların huzur içinde sabahlara uyanması anlamına geliyor.
#Hayır sözcüğü; işçinin, memurun, öğretmenin, akademisyenin, gazetecinin, yazarın, çizerin, sanatçının, aydının, hatta askerlerin, polislerin, hakim ve savcıların, özgürce mesleklerini yapabilmeleri, “yarın ne olacak? ” korkusu yaşamamaları anlamına geliyor.
#Hayır sözcüğü; bugün zulmedenlerin bile yarın adil biçimde yargılanıp; hesabını verdikten sonra; güven içinde bu ülkede, bu toplumda yaşaması anlamına geliyor.
#Hayır sözcüğü; bugünlerde pozitifler için “Günaydın, iyi günler ” çalışan için “kolay gelsin” temennisi, dindar için Besmele, aşıklar için “seni seviyorum” anlamına geliyor

Özetle #Hayır sözcüğü; bu topraklarda insana yakışır bir yaşamı kurmanın ilk adımı, ilk sözcüğü anlamına geliyor.

Hadi. Saf temiz duygularla inananlar #Hayır lı bir besmeleyle, hep beraber daha güzel, daha özgür ve barış içinde bir arada yaşanılacak bir ülke için. “Günaydın, iyi günler.” “Kolay gelsin.” “Seni seviyorum” diyelim.

Yürekten içten yüksek sesle.

#HAYIR DİYELİM

Hasan Kaplan