okem3Nilüfer Belediyesi’nin 2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri kapsamında tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek, liseli öğrencilerle buluştu. Hakan Gerçek, öğrencilere Orhan Kemal’in Cemile adlı romanını okudu.

2017 yılını Orhan Kemal’e adayan Nilüfer Belediyesi, yıl boyunca düzenleyeceği etkinliklerin ilkini Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nde gerçekleştirdi. Çamlıca Anadolu Lisesi, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Emine Örnek Koleji öğrencileri ve davetlilerin katıldığı etkinlikte tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek, usta yazar Orhan Kemal’in Cemile adlı romanını okudu. Yaklaşık 150 öğrencinin yer aldığı etkinlikte Hakan Gerçek, Bursa ile ilgili bir anısını da öğrencilerle paylaştı. Gerçek, “Orhan Kemal’in Cemile adlı kitabıyla 16-17 yaşlarımda Eskişehir-Ayvalık arasında yolculuk yaparken Bursa Otogarı’nda tanıştım. Çok büyük bir tesadüf. Sizlerle bunu paylaşmak çok keyif verici” dedi. Yazarın kitaplarında özellikle Çukurova bölgesini işlediğini kaydeden Hakan Gerçek, “Kurulan fabrikalar ve çalışan işçilerin hayatı da var bu kitabın içinde. Çok kültürlü bir yaşamı aktarıyor bizlere. İhanet, sevgisizlik yaşamımızda olsa da sonunda sevginin ve birlikte olmanın her şeyi çözeceğini anlatıyor. Sevgi, hoşgörü, birliktelik ne kadar çok hayatımızda olursa bizler de yaşamımızı o kadar güzel sürdürebiliriz” dedi.

okem1aGERÇEK: HER İŞTE İNSANI ODAK TUTUN

Gençlere tavsiyelerde de bulunan tiyatro sanatçısı Gerçek, “Yapılan her işin altında, makine bile olsa insan var. O yüzden yapacağınız meslekte insanı odak tutun. Mümkün olduğu kadar zamanınızı okuyarak geçirin. Tiyatroya gidin, müzik dinleyin, birbirinizle diyalog kurun. Teknolojinin gelişmesiyle herkes telefonuyla ilgilenir oldu. Konuştuğunuz kişinin gözlerinin içine bakın. Bizim için en önemli şey insanı anlamak. Sizler hepiniz bizim için umutsunuz” diye konuştu.

Hakan Gerçek’in, Cemile adlı romandan bölümler okumasının ardından Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, 2017 yılını Orhan Kemal’e adamalarının sebebini aktardı. Pala, “Orhan Kemal ilk yazı çalışmalarını Bursa’da yaptı. Bursa, Türkiye’nin en büyük fabrikalarının olduğu, en büyük işçi ve emekçi kentidir. Orhan Kemal de kitaplarında hep emekçileri anlatır ve hep bir umut var kitaplarında” ifadelerini kullandı.

Pala, etkinliğe katılan öğrencilere ve tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek’e de teşekkür etti.

unnamed (2)