CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal 16.02.2017 tarihinde sosyal paylaşım platformu Instagram üzerinden bu kadar da olmaz dedirten bir video paylaştı.

Tanal’ın ‘Cenaze aracında siyaset olur mu?’ şeklinde paylaştığı videoda, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracının arkasına montelenmiş kayan yazı led tabelada ‘Milli İrade Engellenmez’ yazısı görülmektedir. Tanal sözlerine ‘ Nerden nereye! 2017 Türkiye’sinde cenaze aracında dua yerine siyaset yapılmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Kışlaya, adliyeye, camiye, mezarlıklara siyaset girmesin diye, hepimiz bir arada tüm inançlara saygıyla, mutlu ve huzurlu yaşamak için çaba harcıyoruz. Konu ahlak çerçevesinde değerlendirildiğinde kabul edilemeyeceği gibi hukuk çerçevesinde de kabul edilmez niteliktedir.

AKP iktidarında Anayasanın 2.maddesi ile hüküm altına alınan demokratik, laikve sosyal bir hukuk devleti ilkelerine açıkça aykırı uygulamalar giderek toplumun her alanına yayıldı ve insanları kutuplaştıran, ayrıştıran, ötekileştiren bir dil ile bu durum desteklendi. Bizler örf, adet ve geleneklerine bağlı ve cenazeye ezelden beri saygılı bir toplumuz.

Toplumun böylesine hassas olduğu bir konun siyasete bulaştırılmaya çalışılması hoşgörü ile karşılanamaz. ’ Açıklamalarında bulundu.