Sami Özçelik / Artvin

Bir öğretmene verilebilecek en büyük ceza, onu öğrencilerinden ayırmak olur. 220 gün önce 7 ayı aşkındır açığa alınan ve bugüne kadar neden açığa alındığına dair net bir şey söylenmeyen, iddianamesi hazırlanmayan, mahkemeye çıkmayan ve okula döneceği günü bekleyen öğretmen Emel Meriç, sürekli ötelenen ve geciken adaletin nedenini merak ediyor. Meriç, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından bu durumu kamuoyu le paylaşarak, ne ile suçlandığını kendisine bildirilmesini istediğini, adaleti aramak için yılmayacağını dile getirerek şu ifadelere yer verdi;

İTİRAZ DİLEKÇEM KABUL EDİLMEDİ

Bugün 219. Gün. Açığa alındım. Kurumum tarafından hiçbir açıklama yapmadıkları gibi dilekçe vermeye gittiğimde de zorluk çıkardılar. Demokrasinin temelinde vardır ya bilgi edinme ve itiraz hakkı. Günlerce nöbetini tuttukları demokrasinin temel haklarından bihaber insanlar tarafından dilekçelerim alınmak istemedi.

BENİM YER SOFRALARINDA MAKLUBE YERKEN ÇEKİNDİĞİM FOTOĞRAFLARIM YOK.

Ne için suçlandığımı emniyete çağrılana kadar bilmedim. Emniyette öğrendim ki ömrüm boyunca karşı olduğum ve mücadele ettiğim fetö ile ilişkilendirilmeye çalışılıyormuşum. Ben cemaatlere hep karşı olmuşum çünkü insanların inançlarını bireysel olarak yaşaması gerektiğini savunmuşum. Şeyhtir hocadır karşı olmuşum çünkü insanların kandırılmasını istememişim çünkü şeyhlerin hocaların kendi çıkarları için insanların inançlarını sömürmelerine karşı olmuşum.

Okuduğunu anlama konusunda yetersiz olan birinin kendi kirli ilişkilerinin üzerini örtmek için beni hedef göstermesi sonucu aylardır yıllarca emek verdiğim işimden, öğrencilerimden koparıldım. Beni soruşturanların temiz olduğunu nerden biliyoruz. Ben yargılanıyorum ama içim çok rahat. Benim yer sofralarında maklube yerken çekindiğim fotoğraflarım yok.

Makam mevki sahibi olacağım diye inanç sömürüsü yapan cemaatlerle de vakıflarla da bir ilişkim olmadı. Paylaşımlarımda küfür yok hakaret yok herhangi siyasi bir partiye övgü yok.. Kendileri üzerinde şüphe olmasın diye beni hedef gösterenlerden bir gün hesabı sorulacak!

DARBELERİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI OLDUĞUMU, DEMOKRASİYİ, LAİKLİĞİ, İNSAN HAKLARINI, BARIŞÇIL DÜZENİ NE KADAR SAVUNDUĞUMU BİLEN HERKES SİZE GÜLÜYOR BİLİN İSTEDİM

Beni darbecilerle ilişkilendirmeye çalışarak güvenirliğinizi kaybettiniz zavallılar. Beni bilen bilir. Darbelerin her türlüsüne karşı olduğumu, demokrasiyi, laikliği, insan haklarını, barışçıl düzeni ne kadar savunduğumu bilen herkes size gülüyor bilin istedim. Bir gün bana yaptıklarınızdan veya yapmadıklarınızdan, söylediklerinizden veya söylemediklerinizden dolayı özür dileyeceksiniz ama ben bu sefer unutmayacağım. O kadar iyi niyetli olmayacağım. Beni sanık sandalyesine oturtanlar oraya oturana kadar mücadele etmeye devam edeceğim. Susturmaya çalışanlar bilsinler ki susmayacağım ve haksızlık karşısında durmaya devam edeceğim!