unnamed

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Şehir Tiyatrosu, çocukların düş dünyalarını zenginleştirmek ve onlara çok yönlü düşünebilme yeteneği kazandırmak amacıyla hazırladığı birbirinden nitelikli oyunları sahnelemeye devam ediyor.

HBB Şehir Tiyatrosu, Latife Hanım Anaokulu’ndaki minikleri 2 Mart Perşembe günü Çekmece Oyun Salonu’nda misafir etti.

Hatay’ı adeta karış karış gezen ve büyükten küçüğe herkesi birbirinden değerli oyunlarla buluşturarak şehrin sosyal ve kültürel faaliyet odağı haline gelen HBB Şehir Tiyatrosu, ‘Bremen Mızıkacıları’ adlı çocuk oyunu ile yeniden miniklerle buluştu.

Derlemesi ve yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarından Süheyla Koçak’ın yaptığı ‘Bremen Mızıkacıları’ adlı çocuk oyunu, yaşlandıkları için sahipleri tarafından evden kovulan eşek, horoz, köpek ve kedinin yolda tanışıp, bir müzik grubu kurma hayalleriyle, Bremen’e doğru yola çıkmalarını konu ediniyor.

Şehir Tiyatrosu’nun birbirinden yetenekli oyuncuları, yolculuk esnasında karşılaştıkları bir eve giren hırsızları korkutup kaçırarak ev sahiplerine yardım eden ve bu sayede kendilerini işe yarar hissederek, yeni bir yuva edinme arzusundaki hayvanların öyküsünü Anaokulu öğrencilerine anlattı.