????????????????????????????????????

Sami Özçelik / Artvin

????????????????????????????????????

Artvin Faal Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği “Anayasa değişikliği” ile ilgili panelin konuşmacılarından, Bir Şey Yapmalı Platform sözcüsü Dr. Ali Mutlu Köylüoğlu Artvin’de gördüğü tablodan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek AFGAD’a böyle bir etkinlik gerçekleştirdiği için teşekkür etti. Köylüoğlu, Hopa, Arhavi, Yusufeli, Ardanuç Şavşat, Borçka ve Murgul’da yapılan ziyaret ve panellerde halkın ilgisi ve bilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Köylüoğlu yaptığı konuşmalarında ise özetle şu bilgileri verdi;

“Değerli misafirler Öncelikle Artvin Faal Gazeteciler Derneği başkanı İsmet Başar’a ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum.

Şimdi Efendim ben bir ufak hikâye anlatmak istiyorum sonra da Geleceğe yönelik düşüncelerimizi paylaşmak istiyorum. Benim dedem derdi ki Beşer bencildir, ben siz hepimiz benciliz, Biz birlikte yaşayacaksak bir düzenimiz olması lazım bir hukukumuzun olması lazım sürekliliği olmaması lazım derdi. Kuvvetler ayrılığı çok önemli olan bir konu, kuvvetler ayrılığı kadar çok ama çok önemli olan bir konu var, kuvvetlerin bireysel bir konumda mı olduğu, kurumsal bir konumda mı olduğudur. Kurumsal bir konumda olmak gerekiyor.

BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLERİN KIYMETİ KALMAYACAK!

Düşüncemiz o ki bu anayasa değişikliği teklifi, rejim değişikliğine yol açarak, demokrasimiz, hukuk düzenimiz ve iş ve sosyal hayatımız açısından siyasi darbe niteliğindedir, bunu kabul etmek bir anlamda kendimizi inkâr etmek gibi bir şeydir. Bir başka özelliği daha var bunun o da şu bu değişiklik çıkarsa bir yangın gibi siyasi tercih ayırt etmeden başka farklılıkları gözetmeden önüne geleni yakıp geçecek niteliktedir. Bu çok önemlidir, sağcılar ve Solcularda hatta ak partililerde bir eve çıktığı takdirde Ak pli seçmeninin bir kıymeti kalmayacak. Evet çıktığı halde bundan sonraki seçimlerinin bir kıymeti kalmayacak, Evet çıktığı halde mevcut siyasi partilerin çalışmasına yürütmesinin bir amacı kalmayacak, Evet çıktığı taktirde yeni bir siyasi partinin tercihi geçerliliği ortamı kalmayacak, Ak partili belediye başkanları iş adamları hepsi düşünsün, düşünmesi gerekir.

18 YAŞINDA MİLLETVEKİLİ OLUR MU?

Mesela bu 18 yaş niye geldi? Oraya gen. Çocuklar neden yerleştirildi. Şu aşamada sanki orada çok düşünmeyen askerlik yapacak gençlere oraya geldiler ne yapacak neyi tartışacak ne düşünecek burada ciddi sıkıntılar var. Dedik ya bu bir yangın Bu yangın siyasi tercih veya siyasi parti gözetmeden yakıp geçer o zaman hep beraber bu yangın söndürmemiz lazım. Bu konuda da Saadet Partisi Olur Büyük Birlik Partisi olur hangi parti olursa olsun birlikte olmamız lazım.

CUMHURİYETİN TEMELİ SİVAS’TA ATILDI

????????????????????????????????????

Peki Cumhuriyet nasıl kuruldu, Sivas kongresinde Mustafa Atatürk diyor ki biz cumhuriyetin temelini Sivas’ta Attık diyor, Neden Çünkü Sivas’taki toplandı ilk Ulus ulusal Meclis, ulusal toplantıdır. Bir takım kararlar almışlardır ve cumhuriyetin şeklini almıştır. Bunun bilincinde olarak Kuvveyi Milliye ruhuyla çalışmamız lazım mücadele etmemiz lazım. Hacılar, Hocalar, esnaflar hepsi bir arada cumhuriyetin temelini attılar Şimdi Hani risklerle karşı karşıya da aynı şekilde yaklaşmamız lazım Kuvayi Milliye ruhu oluşturmamız lazım.

Bu çerçevede çok toplantıları yaptık bir tanesini Sivas’ta yaptık, Yaklaşık 40 a yakın temsilciler geldi çok değişik görüşler paylaşıldı, 3 meclis başkanımız vardı.3 ‘de ayrı siyasi partilerden gelen liderler üçü de birlikte bu toplantıda Hayır noktasın da birleşen ve ortak demeçler verdiler. Hatta bir tanesini okumak isterim; ’’ yurttaşlarım Sivas Kongresi 1919 yılında cumhuriyetimizin kurumsal ve anayasal kimliğini çizmiştir. Ulusal egemenliğin mimarıdır, bugüne kadar ki kararları yürürlüktedir, yeni anayasa teklifi devletimizin kökünü değiştiriyor. Sivas kongresinde, Kuvayi Milliye de, İstiklal Savaşında tümü anayasalarda Kahraman millet meclisidir, cumhuriyetin temeli ve yapısı da saldırıya uğruyor, bu büyük kıyımlar bir devlet sorunudur, bir kişinin dayatmasıdır, Türkiye bir kişiden büyüktür, millet cumhuriyetin kurucu iadesine demokrasinin kapısına sahip çıkmalıdır aslında bu gerici teklif, Kenan Evren gibi bir zorbalık benzeridir, o dönemi hatırlatıyor.

Yüce meclisimize Bir danışma Meclisi haline dönüştürüyor. Güçleri yok ediyor, durdurulmalıdır. Cumhuriyetimize sahip çıkalım, haksız, nedensiz, gereksiz, gerekçesiz, yersiz ve ön görgüsüz, kişilerin işgal girişimine Hayır diyelim karar verelim.

Bu üç kişinin bu yangını söndürmek için birlikte katkı vermiş olduklarını görüyoruz bu noktada bir şey daha paylaşmak istiyorum özellikle bir toplantı yaptık ve bu toplantı da 3 maddeden oluşan bir karar alındı şöyle k; kuvayi milliye temalı 18 şubat 2017 Sivas toplantısında alınan kararlar,1. Rejim değişikliğine yol açarak siyasal darbe niteliğinde olan anayasal değişikliği ile karşı karşıyayız. Anayasa değişikliğine Hayır çıkması denilmesine karar verilmiştir.

2. Söz konusu rejim değişikliği bir büyük yangın gibi Herhangi bir tercih veya farklı tanımadan herkes yakabilecek niteliktedir, bu büyük yangını ancak Kuvayı Milliye ruhu ile söndürebiliriz bu konudaki mücadelemizi siyasi tercihlerimizi ve her türlü farklılıklarımıza bir kenara bırakarak insani değerler ve ahlaki Erdemler ortak payda buluşarak,

3. madde Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkarak bu Tarihi Sorumluluğu hep beraber atlatmalıyız.

Bu 3 madde de Kuvayİ Milliye ile mücadele yapmamız gerektiği ruhen size de yankı uyandırmıyor mu Bununla ilgili çok büyük kapsamlı çalışmalar yapılacak Edirne’de İstanbul’da Ankara’da şu noktada Ben bir şey söylemek istiyorum birincisi bu konu da en büyük mağdurlar AKP’liler olacak onları düşünmeye sevk ediyorum, düşününce bir AKP’li belediye başkanının bir iş adamının bir milletvekili düşündükleri takdirde bunun en büyük mağdurları onlar olacaklar ortada biz zaten mağduruz bizim çocuklarımız kendi insanlarımız iş kurmakta zorlanıyor zaten. İkincisi de şu anda çok sık kullanıyoruz şu andaki cumhurbaşkanımızı biz çok seviyoruz O yüzden Evet diyoruz, gün gelir başka biri seçilirse o zaman ne yapıyoruz yani bu isteği anlamsız, haksız, nedensiz, gereksiz, yersiz, Öngörüsüz, Bunun bir amacı yok Ak partilere de düşünmeye sevk edersek Onların da hayır diyeceklerine inanıyorum.

Ben 16 Nisan’da Hayır çıkacağına inanıyorum onun için de çalışıyorum. Ama şu da çok önemli 16 Nisan son değil bir başlangıç olacak çünkü Bundan daha çok korkunç olan bir sahne var çok daha tehlikeli, Birisi düşünüyor, birisi kâğıda yazıyor birisi komisyona gönderiyor birisi görmeden imzalıyor nasıl orada birisi bunu yazar nasıl olur da bunu bir komisyon kabul ederim nasıl olur da bunu meclisten geçirirler.

Bu patronlu başkan dediğimiz olay toplumun kültürel sosyal maalesef Silmeye çalışıyorum şu anda siyasi partilerden tutun Dernek yönetimleri ne kadar her yerde patronlu başkanlık resimleri

uygulamalarını görüyorsunuz apartman yönetimi ne kadar, asıl 16 Nisan’dan sonra onunla mücadele başlıyor. Son olarak birincisi lütfen sağ seçmeni ve AKP seçmeni düşünmeye sevk edelim ikincisi de 6 gün önce çok yoğun bir şekilde Artvin ilçelerinde olacağız Hepinize çok teşekkür ediyorum.”ded.