????????????????????????????????????

Sami Özçelik / Artvin

????????????????????????????????????

Türkiye genelinde her ilin Kurtuluş bayramları çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalara ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtı’na çelenk koyarak, bu ülke için canlarını vermiş şehit ve gaziler için 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlanıyor. Bütün iller halen bu şekilde kutlama yaparken, Türkiye’de ilk kez bu geleneksel saygı ve minnet göstergesi çelenk sunma programı iptal edilen il Artvin oldu.

2016 YILINDA BELEDİYE ANITA BOĞA MAKETİ KOYDU!

Geçen yıl, Kafkasör Festivali açılış öncesi Artvin tarihinde ilk kez, Atatürk Anıtı’na boğa maketlerinin konulmasının ardından, bu yıl yine bir ilk yaşandı. Artvin’in Kurtuluşu’nun 96. Yılında ilk kez Atatürk Anıtı’na çelenk konmadı. Artvin Faal Gazeteciler Derneği Artvin Valiliği’nden izin istemelerine rağmen, panele izin verilmiş, ancak Atatürk Anıtı’na çelenk koyma izni verilmedi. Artvin Valiliğinin neden çelenk koyma izni vermediği, Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi’nin neden çelenk koymadığı ise bilinmiyor. Bu konuda Artvin Valiliği’nin nasıl bir açıklama getireceği ise merak ediliyor.

VATANDAŞLAR ATATÜRK ANITI’NA NEDEN ÇELENK KONMADIĞINI SORUYOR!

Vatandaşlar, 7 Mart 2017 yılında Atatürk Anıtı’nda neden çelenk olmadığını, neden çelenk konmadığını ve bayramın neden şehir merkezi’nden 5 Km uzaklıktaki Köprübaşı mevkiinde bulunan Çayağzı Mahallesindeki AÇÜ Konferansa Salonu’nda yapıldığını soruyor. Bu yıl belediyenin hoparlörlerinden bayrama dair hiçbir şey duymadıklarını belirten Vatandaşlar; “ Türkiye Cumhuriyeti, çok zor koşullar altında kurulmuş, hepimizin vatanıdır. Bu vatanı bizlere canlarını vererek kazanan ama bedelsiz armağan eden Başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimiz bizden tek bir şey istemişler. Bu vatanı biz kurtardık, aldık, kurduk. Onu sonsuza dek yaşatacak sizlersiniz. Başka bir şey istemiyoruz. Dediler.

Ama bugün görüyoruz ki Atatürk Anıtı’nda çelenk yok. Görüyoruz ki, Artvin sokaklarında caddelerinde bayrama dair tek bir şey yok. 15 Temmuz’dan beri asılmış, rengi solmuş, yırtılmış bayraklardan başka bir şey yok. Bu bayraklar da değişmesi lazım. Ama 6-7 ay önce asılan bayraklar öylece duruyor.

Kurtuluş Bayramı için Valilik önüne birkaç bayrak ve Atatürk posteri asılmış. Atatürk Anıtı’na çelenk koymayan Belediye ve Valilik aynı meydanda konser yapabiliyor. Biz seki bayramları özlüyoruz. Eski kalabalıkları, eski samimiyeti özlüyoruz. Bayramlarımızı bile artık kutlayamaz hale gelmişiz. Çok üzgünüz.” İfadelerine yer verdi.