Salih Altun

 

 

1 yılı aşkın bir süredir AK-Sarayın danışmanlığını yapan biri var. İLNUR ÇEVİK. Her ne kadar unvanı C.B Başdanışmanı olsa da kimin danışmanı olduğu biraz alengirli konu. Önce Özal keşfetmiş onu. Daha sonra Demirel ve Erbakan’ın danışmanlığını yapmış. Özel ilgi alanı KÜRTLERLE DANS.

*

Bu ilgi-ilişki sayesinde, Barzani ile hayli sıkı fıkı ilişkiler kurmuş. Kuzey Irak’ta yatırımları var. Epey de para cukkalamış.

*

Bu zat, birkaç gün önce New York Times’a bir beyanat vermiş. Bizimkilerin Suriye’nin kuzeyinde uç gösteren güya düşman, sözüm ona terorist saydığı oluşum için şöyle diyor:

*

“PYD de bir Barzani olamaz mı? Barzani’nin Türkiye ile ilişkileri muhteşem!”

*

Danışanı, sayın cumhurbaşkanının küplere binmesi gerekir doğal olarak. Ama tık yok. Çünkü İlnur Çevik, sahibinin sesi… Bunu, özellikle ve talimatla söylüyor. Ortamı hazırlama numarası.

*

Aslında dediği, Cumhurbaşkanının da gerçek niyetinin ifadesi ve temelde mantık olarak da tutarlı.

*

Konuya geniş açıdan bakalım:

*

Barzani’nin sık sık dile getirdiği gibi “Büyük Kürdistan” ı hedeflediğini bilmemek için salak olmak gerek. Bu adam, PKK’yı el altından ve doğal olarak destekliyor, hem gönül bağı, kan bağı hem de ortak hedef ilişkisi var. Barzani’nin bağımsızlık ilanı için fırsat kolladığı topraklardaki PKK kamplarını, eğitim merkezlerini eşekler bile biliyor.

*

KAK’ınız Barzani; Türkiye’ye gelmeden hemen önce Almanya’da, ABD’yi “terörist” dememekle suçladığınız malum örgüt için “PYD’yi terör örgütü olarak nitelemiyorum” demedi mi? Ona niye atarlanmadınız?

*

Şimdi çok açık ki siz bu Barzani İle ağabey kardeşsiniz. Onunla gurur duyuyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı düzeyinde karşılıyorsunuz. Bağımsız bir devlet olarak kabul etmenizin nişanesi olarak Türk Bayrağının yanına onun renkli paçavrasını asıyorsunuz. Irak Merkezi Yönetimini, yani asıl devleti pas geçiyor, Kürt Bölgesi bağımsız bir devletmiş gibi orasıyla ballı kaymaklı ticaret yapıyorsunuz.

*

İyi de Kuzey Iraktaki bu oluşumun Suriye’deki benzeri PYD söz konusu olunca niye kıyamet koparıyorsunuz? Barzani can da geçen yıl sık sık ağırladığınız PYD lideri Salih Müslim patlıcan mı?

*

Yoksa hep yaptığınız gibi, vatandaşı kandırmak için artistçe numaralar çevirip rol icabı “-mış gibi” mi yapıyorsunuz?

UZATMADAN DEĞERLİ ŞAİR AĞABEYİM EMEKLİ ÖĞRETMEN KEMAL GÜMÜŞ’E BIRAKAYIM.

HA MUZELLEF HA FERAMUZ

Israr etme ayrım yapmam

Ha Muzellef, ha Feramus.

Doğru bildiğimden sapmam

Ha Muzellef, ha Feramuz.

….

Belli değil sağı, solu

İçi, dışı nefret dolu

Kullanırlar aynı yolu

Ha Muzellef, ha Feramuz.

….

Eğer çıkarsanız sahip

Yine yıllar olur kayıp

Ayrım yapmak çok çok ayıp

Ha Muzellef, ha Feramuz.

Giydikleri aynı forma

Artık ona, buna sorma

Düşünüp te kafa yorma

Ha Muzellef, ha Feramuz.

….

Eştikçe gitti derine

Cuk oturdu söz yerine

Al birini, vur birine

Ha Muzellef, ha Feramuz.

Kemal, belli derdin çoktur

Her yalana karnın toktur

Birbirinden farkı yoktur

Ha Muzellef, ha Feramuz.

Kemal Gümüş