YİNE “MADURLAR” YİNE

Son günlerde Almanya ve Hollanda’yla yaşanan “gerilim!” AKP’nin işine yaramaktadır. Bunu bilen AKP gerilimi bilerek tırmandırmaktadır. Hemde 2008 kendi çıkarttıkları:
“Yurt dışı seçmenler, milletvekili genel seçimi, cumhurbaşkanı seçimi ve halkoylamasında oy verebilirler. Yurt dışı seçmenler sadece seçime katılan siyasi partilere oy verebilirler. Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz.” yasaya rağmen.

Daha bir kaç gün öncesine kadar Merkel ve Almanya yöneticileri Ankara’yı yol ederken; AKP’nin umduğu toplumsal desteği bulamadığı referanduma günler kala Almanların AKP Hükümeti üyelerine karşı bu tavır ve tutumkarının esbab-ı mucibesi ne ola ki?

Bugün ki Batının refahının temelinde Asya’nın, Afrika’nın vahşice sürülmesi yatar.
Emperyalizmin genlerin de; sömürdüğü ülkelerde demokrasi kaygısı taşımak yoktur. Onun derdi kendi çıkarıdır. Ekonomik çıkarına uyduğu, sömürüsü sürdürdüğü sürece, sömürdüğü ülkenin, demokrasiyle mi, Monarşiyle mi? Diktatörlükle mi? Neyle, nasıl, kim tarafından yönetildiğiyle ilgilenmez. Umurumda da değildir.

Türkiye’deki yönetimin demokratik olup olmamasını da dert ettiklerini sanmıyorum. Aksine istediklerini yaptırabildikkeri tek adamlı despotik yönetimler daha çok işlerine gelmektedir.

Demokrasisi gelişmiş bir ülke kolay sömürülen ülke değildir. Bir ülkede demokrasi yoksa, demokratik kurumlar gelişmemişse sömürülmesi daha kolaydır.
O nedenle Türkiye demokrasisi ne kadar geriyse Emperyalizmin o kadar çok işine gelir.

Almanya’nın da, Hollanda’nın da Tükiyede; tüm kurum ve kuruluşlarıyla oturmuş, kişilikli bir demokrasi yerine; başında Tayyip Erdoğan’ın olduğu tek adam yönetiminin daha çok işlerine geldiği, tercih ettikleri bir gerçektir.

Durum böyleyken. Yıllardır Almanya Türkiye ilişkisi çok iyi giderken. Alan aldığından veren verdiğinden memnun bir ilişki sürerken. Ne oldu da birden Almanya’yla, Hollanda’yla ilişkiler bu derece gerginleşti.

Almanya ve Hollanda’nın bu tavrı AKP’ye referandum desteğidir.
Yeni bir 27 Nisan E. Muhtırasıdır.
AKP’ye referanduma öncesi sarılacağı yeni bir “maduriyet” yaratmak, AKP’ye karşıymış gibi görünerek destekkemekten başka birşey değildir.
Almanya ve Hollanda bu tavırlarıyla AKP’ye; demokrasi ve anti emperyalist şov yapma fırsatı vermektedir.
Osmanlı tebası da bu oyunu bir güzel yemektedir.
Hadi afiyet olsun.