Karga Gak Demeden-14-03-2017
Ömer ŞAN

Hiç kimse öteye-beriye vurmasın, lafı eğip-büküp, uzatıp-çekmesin bir yanlara… Olduğu gibi dümdüz koyduk lafı ortaya! Alan alsın üstüne…

Hele, ‘Vizesiz Avrupa’ derken, ‘Schengen’ de, ‘yengen’ oldu ya… Mumu referanduma kadar yanar mı göreceğiz!

Önümüzde bir formül var… Hasan-2, Salak Osman-4, yani H2SO4! Sülfirik Asit formülü… Güçlü bir mineral asidi, suda her konsantrasyonda çözünebilir. Olası keşfi 8. yüzyıl simyacısı Cabir bin Hayyam tarafından verilen ismiyle ‘yenime uğratıcı’… Aşırı derecede korosif etkili, yakıcı ve delici özelliğe sahip.

Ne alaka, diyeceksiniz şimdi değil mi? Yazının sonunda o alaka kısmını koyacağız!

Hollanda’ya gireceğiz girmesine de önce İngiliz Büyükelçisi Richard Moore, yandaş Y.Şafak Gazetesine yazar olmuş, onu bir verelim… Ve sonra da, bakın hele ‘üst aklın’ hallerine… Diyelim!

Önce, ‘acı vatan Alamanya’dan başlayalım… CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanları, Almanya’ya giderken engelleniyorsa, Alman askerlerinin İncirlik’te ne işi var? Bu kabul edilemez! Hollanda ile ilişkilerimizi askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz…” dedi. Kim aldı dikkate? Kimse…

Gelelim Hollanda’ya… Seçim var, bu hafta sonu! Başbakan, zaten ‘gidilemez’ demişti. 2008’de AKP’nin yaptığı Seçim Yasasında da yurtdışında propaganda yasağı vurgusu var!

Peki hikaye ne? Hollanda’da seçim, Türkiye’de referandum! Kime yarıyor, iki ülkenin ‘sağcı’ siyasi iktidarına! Avrupa’nın sağcıları, ‘Türk sağcılar ülkelerine dönsün’ istiyor… Türk sağcılar Avrupa’da sol-sosyalistlere oy veriyor!

Ya sonra? Hollanda krizi sonrası, ağız dolusu küfür ve hakaret sallayanlar, Başbakan Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın Hollanda merkezli gemi şirketlerini kapatıp kapatmayacağını sorar mı? Erkan Yıldırım’ın ayrıca yine Hollanda’da kurulu olan Q Shipping şirketine yüzde elli ortak olduğu iddiası doğru mudur?

Hollandalı Vitol Group’a satılan Petrol Ofisi’ni geri alır mı? Hatta bu Vitol’un Türk ortağı var mı?

Mesela, AKP’li vekil Hüseyin Kocabıyık’ın, “Almanya’ya ve Hollanda’ya azıcık teşekkür de etmeliyiz. Evet oylarına en az 2 puan katkı yaptılar” ifadesine ne dersiniz?

Peki… Nedir bunun manası? Eyyy… Neydi ya? Almanya mı, Hollanda mı, Esad mı?.. Haydaaa… Kandil’in başına kim oturmuş? Akil mi olmak gerekmiş?

Millet olarak çıldırıyor ve çıldırtıyoruz… Etraf tepeden tırnağa sulak beyinli dolmuş! Bindik bir alamete… Hayat kısa, zulüm uzun soluksuz!

Evet… Milletçe çıldırtıyoruz! Merkel ile Hollande, derhal Saray’a gelsin… Ve hatta Barzani de kapıda beklesin! Tüm kalleşliklere HAYIR! Kimseler kandırılmasın…

Zaman hiç durmuyor… Emperyalizmin kıçına takılanlar hala o kıçtan medet umuyorlar!

Ve birileri çıkmış… Emperyalizmin, ‘yeddi düvelin’ saldırılarına göğüs gererek, yokluklar içinde bütünüyle verilen Ulusal Kurtuluş Savaşını yok sayan, Cumhuriyet’in kuruluşuna ‘Darbe’ diyen yavşak-sütü bozuklara da HAYIR!

Çark etmiş, bu ifadeleri kullanan asıl kanı bozuk, hain ve şerefsiz… Eğer bu zat hakkında gerekli yasal işlem yapılmazsa, yapmayan ve görmezden gelen de ondan aşağıdır! Hele de bu ifade ve vurgu, bu ülkenin İstiklal Marşının yazılıp kabul edilişinin 96.yıldönümüne denk getiriliyorsa… Hatta ve hatta, o Marş’ı yazanın duruşu!

Hele de Trabzon Tonya’da… O Kurtuluş Savaşında emperyalizmin işbirlikçisi olan Araplara karşı da verilen mücadelenin simgesinin bu yıldönümünde Arapça olarak okutulması… Az bir olay değil ha!

Geçen yıl bu zamanlardı… 13 Mart. Çocuklarına tecavüz edilen ülkenin Başkenti, başkalarının önceden bilip uyarmasına karşın, 6 ayda 3 kez bombalandı! Yüzlerce insan öldü! Teröre hem lanet, hem HAYIR!

Ve bu ülkede, 2002’den bu yana fuhuş yüzde 790, uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678, çocuklara cinsel istismar yüzde 434 arttı. Değer… Bu mu olmalıdır?

Ne canlar verdi bu memleket darağaçlarına… Memleket dağlarına! Ne genç bedenler düştü toprağa… Bağımsızlık uğruna! 12 Mart anısına…

AKP Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, parti içi çalışma sırasında, referandum için ”Millet iradesi hakim olacak” demiş! Peki ya şimdi hakim olan neyin iradesi? Millet iradesi değil mi, Meclis’e ve Cumhurbaşkanlığına hakim olan!

Ve Karal, Rizeli vekil… “Artık bundan sonra siyasette yegane karar verici millet olacak! 5’te seçimler bitecek, 7’de açıklanacak, 9’da hükümet kurulacak. Yok koalisyonmuş diyerek ülke kan kaybetmeyecek” demiş ya… Bu neyin kafası? Hangi hükümet, şu anki hükümet yıkılacak mı, darbe mi yapacaksınız? Yegane karar verici millet değil miydi bu hükümeti iktidara getiren, Cumhurbaşkanını seçen? Ülke 15 senedir koalisyonla mı yönetiliyordu yoksa?

“Doğru ol, dürüst ol, karanlıkta yürüsen de ayağın taşa takılmaz” demişti CHP Rize eski İl Başkanı Turgut Karafazlı… 7.ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz bir kez daha…

Ç.Rizespor’un cefakar taraftarlarına maç cezası verilmiş kartları iptal edilmiş ve takımın bu duruma düşmesinin faturası kesilmiş! Hikmet Karaman ile Metin Kalkavan birleşmiş, takım Hik-Met olmuş…

Girişte demiştik ya… Rize’nin formülü Sülfirik Asit gibi: Hasan-2, Süper Osman-4… Aşkın’a hele bir de Hikmet’i var ki; sual olmaz! Tesadüf bu kadar olur! KalkaMan!

Olsun mu o kadar?.. Yalanları diz üst üste… Referandum’a arkadan Dolan! Dolar, dolmaz…