CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan krizden sonra  Başbakan Binali Yıldırım’ın sessizliğine ilişkin açıklamada bulundu. CHP’li Özel, Binali Yıldırım’ın “Siyasete girdikten sonra çocuklarıma devrettim” dediği gemicilik şirketlerinin Hollanda ile bağlantısı konusundaki iddialara dikkat çekti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  “Başbakan hükümette bu konudaki en sessiz isim. Reisleri birkaç yüz bin oy için Hollanda ile gemileri yakarken Yıldırım ailesinin reisinin Hollanda konusundaki itidali manidar, galiba aklı kendi gemilerinde” dedi.

Başbakan Yıldırım’ın Hollanda ile yaşanan krizdeki sessizliği akıllara sahibi olduğu gemicilik şirketlerinin ülkeyle bağlantısını getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Siyasete girdikten sonra çocuklarıma devrettim” dediği gemicilik şirketlerinin Hollanda ile bağlantısı konusundaki iddialara dikkati çeken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı; “Başbakan hükümette bu konudaki en sessiz isim. Reisleri birkaç yüz bin oy için Hollanda ile gemileri yakarken Yıldırım ailesinin reisinin Hollanda konusundaki itidali manidar, galiba aklı kendi gemilerinde.”

YILDIRIM’IN MANİDAR SESSİZLİĞİ

‘Evet’ kanadını güçlendirmek için stratejik olarak gerginliğin artırıldığını, ulusal çıkarların hiçe sayıldığını, dış ticaretin yüzde 60’ının yapıldığı bir kıta ile ileride telafisi güç gerginliklere kapıların ‘Saray’ talimatları ile açıldığını belirten CHP’li Özgür Özel’in, değerlendirmeleri şöyle:

“Burada enteresan olan Başbakan’ın bu konuda en az konuşan kişi olması. ‘Sabah olsa da bu kötü rüyadan uyansam’ modunda. Tabii burada akla, oğlunun şirketlerinin Hollanda ile ilişkisi geliyor. Bu suskun ve alttan alan tavır, keşke ülke menfaatlerinin ya da diplomasinin gereği olsaydı. Dışişleri Bakanı’nın bile diplomasiyi dikkate almayarak ağzından alev fışkırttığı bir süreçte Yıldırım’ın suskunluğunu, ailesinin Hollanda ile ekonomik ilişkilerine bağlamak doğru olur. Her konuda ‘Saray’ talimatıyla gemileri yakan Başbakan’ın bu tutumsuzluğu manidar. Avrupa ile birkaç yüz bin oy için gemiler yakılırken galiba Başbakan’ın aklı kendi gemilerinde. Reisleri tüm gemileri yakarken Yıldırım Ailesinin sessizliği, itidali çok manidar. Bu gemiler ve ilişkileri ile ilgili biz de tüm kamuoyu gibi tatmin edici bir açıklama bekliyoruz.”