unnamed (5)

CHP Rize İl Örgütü’nün, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından kurucu İl Başkanlığı görevini üstlenen, CHP Rize eski İl Başkanlarından eğitimci Turgut Karafazlı, ölümünün 7. yıldönümünde Kalecik’teki mezarı başında anıldı.

Daha önce, Rize Kültür Merkezinde düzenlenen törenle, hayatından kesitlerin yer aldığı slayt gösterileri ve katılımcıların anlatımlarıyla anılan Karafazlı, bu yıl da çocukları ve yakınlarının il dışında olması nedeniyle sadece mezarı başında anıldı.

CHP Rize İl ve Merkez İlçe ile İyidere, Kalkandere, Çayeli ilçe örgütleri, dostları, yakın arkadaşları ve çalışma arkadaşlarının İyidere Kalecik Köyündeki mezarı başında andığı Turgut Karafazlı’nın, “Doğru ol, dürüst ol… Karanlıkta yürüsen de ayağın taşa takılmaz” öğretisinin, ülkenin geldiği noktada ne kadar önem kazandığına vurgu yapıldı.

Karafazlı’nın 7.ölüm yıldönümü nedeniyle eşi Müberra Karafazlı ile çocukları Deniz ve Yeliz Karafazlı ise yayınladıkları özlem dolu mesajla Turgut Karafazlı’yı andılar.

            CHP ‘den Anma Mesajı

Karafazlı’yı anma törenine CHP Rize İl Yönetim Kurulu üyeleri de katılırken; CHP Rize İl Örgütü adına yapılan yazılı açıklamada, “12 Eylül döneminde kapatılan CHP’nin yeniden açıldıktan sonraki Kurucu İl Başkanı, dik durmanın ve onurlu mücadelenin en güzel örneklerini veren eski İl Başkanımız Turgut Karafazlı’yı ölümünün 7.yıl dönümünde rahmetle, saygı ve onurla anıyoruz” denildi.

Bilindiği gibi CHP Rize İl Örgütünün, 12 Eylül darbesinden sonraki Kurucu ve eski İl Başkanı Turgut Karafazlı, geçirdiği rahatsızlık sonrasında uzun bir süre tedavi görmüş ve 2010 yılının 13 Mart’ında yaşamını kaybetmişti. Karafazlı, 52 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıydı.