unnamed (4)

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Soma’da vatandaşlarla buluştu.

Referandum süresince Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli mitinglere katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’daki köy ve kahve çalışmalarının yanı sıra, ilk mitingini önceki gün Soma’da gerçekleştirdi. CHP’li Özel’e Soma’daki mitinginde Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç eşlik etti.

Gezici stant ile yolan çıkan CHP’lilerin Soma’da gördükleri ilgi görülmeye değerdi. Çok sayıda vatandaşın alanda toplanmasıyla birlikte bayraklar eşliğindeki coşkulu kalabalığa seslenen ve binlerce Somalıya hitap eden CHP’li Özel: “Bir arabada fren yoksa, araba yola çıkar çıkmasına ama karşısına çıkan ilk duvara da toslar” diyerek Başkanlık sistemini özetledi, sistemin tek tek tüm detaylarını vatandaşa anlattı.

unnamed (2)

REFERANDUM ŞARKISI TANITILDI

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de Somalılara seslendiği mitingde CHP’nin “Gel kurtul bi HAYIRLA” adlı referandum şarkısı da tanıtıldı.

YETKİLER HALKTAN ALINIP SARAYA DEVREDİLİYOR

Yaptığı konuşmada CHP’li Özel yetkilerin tek bir kişide toplandığına vurgu yaptı. Özel konuşmasında;

“23 Nisan 1920’de bir saraydan alınıp meclise verilen yetkiler şimdi bu değişiklikle meclisten, halktan alınıp bir saraya veriliyor” dedi.  Yasama, yürütme ve yargının tek bir kişide toplandığını belirten Özel “Yasama yetkisi başkanlık kararnamesiyle tek bir kişide toplanıyor. Bakanları ve yardımcıları bir kişi seçiyor. Bakanlar için güvenoyu yok, gensoru ile düşürme yolu yok. Peki yargı ne olacak? HSYK’nın 4 üyesini Başkan kendi seçecek. Adalet Bakanı ve müsteşarı hem daimi üye hem Başkan tarafından seçilecekler. Yani HSYK üyelerinin 6’sını başkan seçmiş olacak”  dedi.

unnamed (3)

GELİŞMİŞ ÜLKELERİN ÇOĞU PARLAMENTER SİSTEMLE YÖNETİLİYOR

Dünyadaki ülkelerin yönetim biçimlerinde de örnekler veren Özel çarpıcı istatistikler paylaştı. Özel; “Dünyada parlamenter sistemle yönetilirken başkanlığa geçen 8 tane ülke var. Bunlar; Eritre, Brundi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çad, Mozambik, Sierra Leone, Afganistan. Bu ülkelerin başkanlığa geçtikten sonra fakirleştikleri görülüyor. Bu ülkelerin en zengininin yıllık geliri 2500 dolar, Türkiye’nin 10.000 dolar ama yetmiyor. En gelişmiş ülkelere baktığımızda ise; İsveç, Hollanda, Almanya’yı görüyoruz. Dünyada Gelişmiş ülkeler içinde ilk 10’da yer alan ve Başkanlık ile yönetilen bir tek ABD var” dedi.

Soma Belediyesi’nin mitinge izin vermemeye çalıştığına da değinen Özel “Bize ‘Yolu trafiğe kapatmayız, mitingde rezil olursunuz’ dediler ama siz, Somalılar buna izin vermediniz” dedi.

“Bir arabada fren yoksa yola çıkar çıkmasına ama karşısına çıkan ilk duvara toslar” diyerek sözlerini tamamlayan Özel coşkulu kalabalıkla vedalaştıktan sonra Mehmet Gönenç ile Manisa turuna devam etmek üzere yola çıktı.