17342580_1573309352697430_9157877673753678430_nSami Özçelik / Artvin

Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan masterler dünya şampiyonasına katılan milli sporcumuz Talat Alkan, büyük bir başarıya imza atarak, dünyanın en önemli 157 maratoncu içinde dünya dördüncüsü oldu. Artvin’in ve Türkiye’nin gururu olmayı başaran Alkan’a tebrikler yağıyor Henüz Güney Kore’den dönmeyen Alkan’ın bu başarısı akıllara yokluk ve imkansızlıklar içinde 1990’da dünya şampiyonasına katılan Kamerun Futbol takımı ile büyük başarı gösteren 38 yaşındaki Futbolcu Milla’nın başarısını getirdi.

TALAT ALKANDAN BÜYÜK BAŞARI 157 SPORCU ARASINDA DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ OLDU

Alkan sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflara düştüğü paylaşım notunda; “Dünya şampiyonası Kore’de yarı maratonda master atletlerde dünya dördüncülüğü çıkardım. Maalesef istediğim dünya birinciliği gelmedi. Maalesef Türkiye’den daha profesyonel hazırlanan başta ispanya olmak üzere diger ülkeler aldılar beni Türkiye sesleriyle alkışlayan Kore halkına minnettarım.

Master atletlet dünya yarı maraton şampiyonası için bana büyük destek veren Artvin valisi sayın Ömer Doğanay’a, yine bana büyük destek verenCHP il başkanı sayın Ali Yücel Kurt’a ve Yücel beyin referansı ile bana destek veren diğer işadamlarımıza, AK Parti eski il başkanı sayın Ahmet Özçelik’e ve bana dua eden Artvin müftümüz ve tüm sevenlerime çok çok teşekkürler. İsterdim ki ülkemize altın madalya ile döneyim ama dördüncülük nasipmiş. Maalesef Türkiye’ de istediğim şartları oluşturamadık. Bunun eksikliğini yaşadım. Bu yarışma maraton sporunda şampiyon koşucuların şampiyonasıydı. Bunun bilincine varamayanlar oldu. Beni anlamayanlar oldu. Eğer bunun önemi anlaşılmış olsaydı, çok farklı bir sonuçla ülkeme madalya getirebilirdim. .Kore’den herkese selamlar Saygılar.”ifadesini kullandı.

17362433_1566069126754786_1418674652285878712_nARTIK ALKANI GÖRMEMEZLİKTEN GELEMEYECEKSİNİZ

Alkan başarısını kutlayan gazeteci Sami Özçelik; “Talat Alkan, Artvin’e, Türkiye’ye bir şey öğretiyor. Başarıya giden yol önce sevgi, inanç ve azimden geçer. Maraton sporunda çok önemli bir derece elde etti. Bu şampiyona resmi şampiyonadır. Dünya şampiyonasıdır. Güney Kore’de 4. Olmayı başarmış bu sporcumuza ne kadar teşekkür etsek azdır. Ne yazık ki, destek vermesi gerekenler onu görmemezlikten geldi. Eğer Sayın valimiz olmasa, bunun yanında Artvinli hayırseverler olmasa Güney Kore’ye gidemeyecekti.

Belediye olsun, Gençlik Spor İl Müdürlüğü olsun, onu bir türlü sporcu olarak kabullenmedi. Bunu da anlamış değilim. Başkan spordan geliyor. Onun anlamamasını da ben anlamadım hiçbir zaman. Ben onun çok iyi bir sporcu olduğunu her zaman söyledim ve gazeteci olarak da destek verdim. Bundan sonra da destek olamaya devam edeceğim.

Dünya masterlerde ilk 4’te yer almasına rağmen şampiyonluğu kaçırdığı için üzgün olduğunu söyleyen sporcumuza; diyorum ki;

Sen inanarak ortaya yüreğini koydun. azıcık sana inanması gerekenler inanmış olsaydı.. kaçırdığımız altın madalya Türkiye’ye gelmişti…. bu başarı bile senin hazırlandığın şartlarda mucizedir. İnanmışlığın eseridir. Sen bizim yüreğimizin şampiyonusun. Son olarak şunu söyleyeceğim. Milli Sporcumuz Alkan,

Türkiye’yi başarı ile temsil etti. Bundan sonra özellikle ilgili kurumlar onu görmemezlikten gelemeyeceksiniz. Bundan önce kasıtlı olarak göstermediğiniz ilgi ve desteği bundan sonra kanuni şartlar içinde onun sporculuğunu kabul edecek ve hakkı oklan desteği de vermek zorundasınız. Vali bey ona inanıp destek vermese Alkan Güney Kore’ye gidemeyecekti. Bu başarı da gelmeyecekti. Siz bu durumda ne kazanırdınız Onu çok merak ediyorum.” Dedi.