Sami Özçelik / Artvin

TBMM’nin 26. Dönemde parlayan yıldızı CHP’nin en gözde Milletvekilleri arasında adından sıkça söz ettiren İstanbul Milletvekili Yrd.Doç.Dr. Gülay YEDEKÇİ ve Trabzon önceki dönem Belediye Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Volkan CANALİOĞLU iki gün boyunca Arhavi sokaklarında HAYIR rüzgarı estirdi.

00ARHAVİLİ İSMAİL’İN MEMLEKETİ ARHAVİ HAYIR DİYECEKTİR.

Milletvekilleri bu seçimin bir siyasi parti seçimi olmadığını o nedenle gezilerinin bir siyasi beklentiden öte Askerlik gibi bir Vatan görevi olduğunu ifade ederek Arhavi sokaklarını karış karış gezdiler ve Arhavililerden 16 Nisan tarihinde HAYIR oyu kullanmalarını istediler. Sempatik ve içtenliğiyle Arhavi halkının yoğun ilgisine mazhar olan İstanbul Milletvekili Gülay YEDEKÇİ Arhavi halkına neden HAYIR demesini gerektiğini içtenlikle anlattı.

YEDEKÇİ “Arhavi halkı vatanını, bayrağını yürekten seven, yurtsever insanların yaşadığı güzel bir ilçemiz. Milli mücadele döneminde ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yürütülen Kurutuluş mücadelesinde Kuvayi Milliye destanlarında, Nazım Hikmet’in şiirlerine Zülfü Livaneli’nin türkülerinde konu olan halk kahramanı Arhavili(Laz) İsmail’in memleketi. O nedenle inanıyorum ki bu bölünme anayasasına Arhavi halkı HAYIR diyerek Cumhuriyet ve Demokrasiye olan bağlılığını gösterecektir” ifadelerini kullandı.

3 11HAKEME BİR TAKIMIN FORMASININ GİYDİRİLMESİNE HAYIR DİYECEĞİZ

CANALİOĞLU; Arhavi’de çok güzel dostlarının ve hemşehrilerinin yaşadığını burada gördüğü yoğun ilgiden ötürü çok memnun olduğunu belirterek “Karadeniz halkı Milliyetçidir. Üzülerek ifade ederim ki bizim evlatlarımız her gün şehit oluyor. Buna yüreklerimiz dayanmıyor. Söz konusu Anayasa değişikliği Allah korusun gerçekleşirse eyaletlerin önü açılacak. Biz bunca evladımızı neden şehit verdik. Birileri fuzuli hayal kurmasın.

Türk halkı eyaletlere bölünmeye HAYIR diyecektir. Bir kişinin kandırılmasına fırsat verecek düzenlemeye HAYIR diyecektir. Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Bu düzenlemede maçı yönetecek hakeme taraf olma yetkisi veriliyor. Bir Hakeme yöneteceği maçta bir takımın forması giydirilir mi? Bunlar Hakeme takım forması giydirmek istiyorlar. Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Tarafsızlığın sembolü Vatandaşın Hakemidir. Hakeme bir takımın formasının giydirilmesine HAYIR diyeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

2Arhavi’ye Volkan CANALİOĞLU’nun geldiğini duyan Trabzonlular yoğun ilgi gösterdi. Volkan abilerinin Trabzonluların gönlünde siyaset üstü bir sevgi beslediklerini ifade eden Arhavi’de yaşayan Trabzonlular CANALİOĞLU’nun Arhavi’ye olan ziyaretinden ötürü memnuniyetlerini belirtti. İstanbul Milletvekili Mimar Gülay YEDEKÇİ’nin ile bilirlikte Arhavi esnafını, çay ocakları ve kahvehaneleri gezen CANALİOĞLU Arhavi’de HAYIR çıkacağına inandığını belirtti.