Rasim Yılmaz

Ankara Ardanuçlular Derneği 25 Mart 2017 Cumartesi günü akşamı 100.Yıl Anıttepe Kapalı Yüzme Havuzu Restorantta dayanışma yemeği düzenledi.

Geceye 200’ü aşkın Artvinli ve Ardanuçlu davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan dernek Başkanı Turgut Ayyılmaz, konuklara hoş geldin dedikten sonra yaptığı konuşmada özetle:

unnamed (1)

Ankara’daki hemşerilerin birlik beraberlik içinde olmalarına vurgu yaparak;

Ülkemizin referandum öncesi kin ve nefret söylemleriyle gerildiği böyle bir ortamda, biz Ardanuçlular ve Artvinliler olarak bu akşam burada sevgiyi, hoşgörüyü yaşatmak, barışı, kardeşliği güçlendirmek için toplanmış bulunmaktayız. Dedi.

Bu vesileyle; Kendisine lütfedilen saraylılığı elinin tersiyle itip,”Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir”,”Cumhuriyeti biz kurduk O’nu sizler yaşatacaksınız” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz. diyerek, günümüz koşullarına gönderme yapan Ayyılmaz, konuşmasına Nazım Hikmet’in bir şiiriyle devam etti.

unnamed (4)

“Ve insanlar, ah, benim insanlarım
Yalanla besliyorlar sizi, halbuki açsınız
Etle, ekmekle beslenmeye muhtaçsınız
Ve beyaz sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasıya
Göçüp gidersiniz bu her dalı yemiş dolu dünyadan.”

Şiirinin ardından Aşık Veysel’den;

 

“Aldanma cahilin kuru lafına.
Kültürsüz insanın kulu yalandır.
Hükmetse dünyanın her tarafına
Arzusu hedefi yolu yalandır.”

şiirini okuyan Ayyılmaz,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

unnamed (5)

“Değerli konuklar bu akşam burada dertlerimizi, sorunlarımızı unutup, hayırlı, güzel, eğlenceli bir gece geçirmenizi diliyorum. Bu yemeğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma, dostlarıma ve bizleri onurlandıran sizlere teşekkür ediyorum,

Bizlere çeşitli hediyelerle Ardanuç’tan destek olan, kendisiyle onur duyduğumuz Belediye Başkanımız Yıldırım Demir’e ayrıca teşekkür ediyorum, sizlere sevgi ve selamlarını iletiyorum.

unnamed (6)

Sizlerin Derneğimize ve Artvin’imize daha çok sahip çıkmanızı bekliyoruz.”  diyerek sözlerini tamamladı.

Yine geceye Bursa’dan katılan “Ardanuç Ağzı” adlı kitabın yazarı Sevgi Şenol’da kısa bir konuşma yaptı.

unnamed (3)

Gecede çekilişe sunulan Lüks Artvin Seyahat, Yeşil Artvin Ekspres ve VİB Seyahat firmalarının göndermiş oldukları 2’şer adet Artvin yolcu bileti çekiliş esnasında oldukça heyecan yarattı.

unnamed (2)

Gece, TRT Ankara radyosu nefesli saz sanatçısı Remzi Yeni ve Onur Yeni’nin davul-zurna eşliğinde horon ve halaylarla son buldu.

Fotoğraflar: Kekül (Deniz Yılmaz)