Yarkadaş’ın gemilere ilişkin soruları ilginç bir gerekçeyle reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Başbakan’ın oğlunun kaç gemisinin olduğunu sordum. Yanıt vermek yerine soruları geri gönderdiler” dedi.

DEMOKRASİ ÇAĞRISI

unnamed (11)

Referandum çalışmalarına Kadıköy İskelesi’nde devam eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, vapurlardan inen yolculara HAYIR’ı anlatan broşürler dağıttı. Yurttaşlarla sohbet eden Yarkadaş, “Hayır verin, demokrasiye sahip çıkın” çağrısında bulundu.

“DENETİM İSTEMİYORLAR”

unnamed (8)

İskeledeki stand önünde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP’li vekil, “İktidar, denetlenmekten ve hesap vermekten nefret ediyor. Hesap vermeyecekleri bir düzeni inşa etmek istiyorlar” dedi.

Bu anlayışın devlet yönetimine hakim olmaya başladığını söyleyen Yarkadaş, gazetecilere şu örneği verdi:

“Biz burada çalışma yaparken, az önce Meclis’teki makamımdan bir bilgi notu geldi. Hollanda krizi patlak verdiğinde Başbakan Binali Yıldırım’a oğlunun bu ülkede kaç şirketinin ve kaç gemisinin olduğunu sormuştum. Meclis Başkanı İsmail Kahraman sorularımı geri yollamış.”

unnamed (12)

İLGİNÇ GEREKÇE

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsmail Kahraman, sorularımın yanıtını alabilmem için uğraşmak yerine, yanıtsız kalması için çaba gösteriyor. Bana yazdığı cevapta ilginç bir gerekçeye sığınıyor. Güya gemiler ve şirketlere ilişkin sorularım, özel hayata giriyormuş… Bu yüzden, soru önergemi geri yollamış.”

Siyasetçilerin bu tür konularda özel hayatlarının olamayacağını söyleyen Yarkadaş “Bizim ailemizin Hollanda’da gemisi de şirketi de yoktur diyemeyenler, konunun üstünü örtmeye gayret ediyor” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Konunun peşini bırakmayacağını söyleyen Yarkadaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün yaşadığımız örnek, başkanlık sisteminin fragmanıdır… Yani kısa tanıtımıdır… Sandıktan evet çıkarmak ve halkın soru sorma hakkını elinden almak istiyorlar. Bu yüzden tüm yurttaşlarımız denetimi olmayan bir rejime karşı HAYIR oyu kullanmalıdır.”

Yarkadaş yaptığı açıklamanın ardından İzmir Marşı’nı da hakla birlikte söyledi. CHP’li Yarkadaş, yurttaşlara Türk bayrağı da hediye etti.

Video İzle: