Yandaş yazarlar Cem Küçük ve Fatih Tezcan yargıçları hedef gösterdi, tahliye edilen 21 gazeteciden 13’ü yeni bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı, 8’i hakkında ise savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı.

Bu ruh hali ülkeyi yönetemez’

Yarkadaş: “Yargıya açıktan baskı yapılıyor, gofret paketinden kaos çıkarılıyor.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tekrar gözaltı kararını ve gofret reklamına soruşturma açılmasını, Twitter hesabından şu şekilde değerlendirdi:

“Tam sekiz aydır tutuklu olan aralarında Atilla Taş ile Murat Aksoy’un da olduğu sanıklar, gece yarısı tahliye edilecekken, yargı üzerinde ağır bir baskı kuruldu. Twitter’da başlatılan kampanya üzerine, Adalet Bakanlığı ve HSYK’nın devreye sokulduğu iddia edildi.

Dün gece tam bir hukuk rezaleti yaşandı. Sabah saatlerinde tahliye kararı verilen 21 kişi, gece yarısı ise açılan bir soruşturma gerekçe gösterilerek cezaevi önünden gözaltına alındı.

Eğer bu kişiler hakkında başka bir soruşturma vs varsa, savcı bunu mahkeme sürerken söyleyebilirdi. Açık ki; yargı gece yarısı baskı altına alındı ve gözaltı işlemi için yeni bir soruşturma dosyası açtırıldı.

Bu olan biteni açıklayabilecek bir mantık ve hukuk kavramı bilmiyorum.

Dün gece olan bitenin ardından, zaten güven erozyonu yaşayan yargı, inandırıcılığını tamamen kaybetmiştir. Tam sekiz aydır tutuklu bulunan kişilerin tahliyesine karar veren yargının, gelen açık baskıya teslim olması ve gözaltı işlemi uygulayabilmek için yeni soruşturma açması, yurttaşları koruyacak hiçbir mekanizmanın kalmadığının göstergesidir.

Bugün tahliye kararını beğenmeyen ve yeni karar aldırtanlar; yarın aynı taktiği SEÇİM SONUÇLARI için de uygulamaya çalışacaktır.

Halkımız olan biteni iyi değerlendirmeli ve kararını ona göre vermelidir.

Kendi denetimlerindeki yargıya bile güvenmeyen iktidar, adeta paranoya yaşamakta ve her uygulamadan kaos senaryosu çıkarmaktadır.

Bu paranoya öyle bir hal almıştır ki; iş gofret reklamından darbe senaryosu çıkarmaya dek varmıştır. Gofret reklamına soruşturma açtırtan iktidar, EVET oylarını konsolide edebilmek için ne yapacağını şaşırmıştır.

İktidar destekçisi kalemler, EVET oylarına katkı yapar düşüncesiyle uçuk senaryolar kaleme almakta ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopterle kaçırılacağını bile söyleyebilmektedir. Bu, en başta Cumhurbaşkanlığı makamına ve Erdoğan’a hakarettir.

Bir ülke bu ruh haliyle yönetilemez. İktidar ve yandaşları artık sakinleşmeli; uçuk senaryoları bırakmalı ve yargıya müdahale etmeye son vermelidir.

Dün gece olduğu gibi; yargıçları hedef gösteren yandaş medya ise açıkça suç işlemekte ve adil yargılamayı etkilemektedir.

Bu TCK’nın 277. maddesinde açıktır.

Savcılar, derhal harekete geçmeli ve yargıya baskı yapanlara karşı soruşturma açmalıdır.

Adalet yoksa hiçbir şeyin anlamı kalmaz. Hepimiz yargıya güvenmek istiyoruz. Bu rezalete tahammül edemiyoruz!”