????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu Atabek, Artvin’e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Disk Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin ve DİSK Artvin Şubesi yöneticileri ile önce Yeşil Artvin Derneği’ni ziyaret eden Kani Beko, kendisinin İzmirli olduğunu, Artvin Halkı’nın verdiği mücadeleyi 1990’larda Bergama’da verdiklerini, belirtti.

ÇEVRE SORUNU TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE VAR!

????????????????????????????????????

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, 25 yıldır verilen mücadelenin kısa özetini yaparak bilgi verdi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko; “Maalesef sadece burada değil, Türkiye’nin her yerinde bu sorunlar yaşanıyor. 16 Nisan Referandumunda evet çıkması halinde halkın başvurabileceği mahkemeler bile kalmıyor.

BU MADEN ŞİRKETLERİ AMERİKA’DA AVRUPA’DA SİYANÜR KULLANAMIYOR YASAK!

Bakın bu maden şirketleri kendi ülkelerinde siyanür kullanamıyorlar, yasak. Ama burada serbest. Afrika’da maden çıkarıyorlar, Ama Afrika ülkeleri ve Afrikalılar çok fakirler. Bu nedenle siz Artvin halkı çok haklı bir nedenle karşı çıkıyor, mücadele diyorsunuz. Bu nedenle ilk önce sizi ziyaret etmeyi uygun gördük”. Dedi.

TÜRKİYE’DE BASIN BÜYÜK BASKI ALTINDADIR!

????????????????????????????????????

Daha sonra Artvin Faal Gazeteciler Derneği ziyareti gerçekleşti. Burada AFGAD Başkan yardımcısı Sami Özçelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Nur Ersöz karşıladı. Beko, basının özgür olmadığını, bir çok gazetecinin hapiste olduğunu, baskıların giderek arttığını belirterek; “ Türkiye’de yaygın basın olsun, yerel basın olsun büyük baskı altındadır. Cumhuriyet gazetesinin yazarları hapisteler. Dünyada en çok gazetecisi hapiste olan ülke Türkiye oldu. Bu susturma politikasıdır. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. Biz sendika olarak emekçilerin haklarını savunmak için çalışıyoruz. Bir emekçi işini kaybettiğinde benim uykularım kaçıyor, sağlığım bozuluyor. Onun ilaç kullanıyorum. Bu referanduma baktığımızda emeğe, emekçiye, işçiye, memura yönelik hiçbir şey yok. Onun için biz hayır diyoruz.”dedi.

GAZETECİLERİN GÖREVİ DOĞRULARI YAZMAK KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEKTİR

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu Atabek’e teşekkür eden AFGAD Sami Özçelik, “ Gazetecilerin görevi kamuoyunu aydınlatmak, doğruları yazmaktır. Ama maalesef gazeteciler artık görev yapamaz hale geldi. Doğruları yazmak kolay değil. Yaygın basın olsu yerle basın olsun üzerinde bir baskı hissediyor. Yazılması gereken gerçekler yazılamıyor. Yerelde Artvin’in gerek çevresel, gerek sosyal alanında çok sorunu var. Bunları yazmak, kamuoyuna aktarmak için çalışıyoruz. Bizi ziyaret ettiğiniz için Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) olarak teşekkür ediyorum.” Dedi.