unnamed (3)

Yarkadaş: “FETÖ’nün mağdur ettiği gazetecilerin kaderi değişmiyor.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Gazetecileri dün FETÖ – AKP ittifakı tutuluyordu. Bayrağı şimdi AKP devraldı. Değişen bir şey yok” dedi.

ODA TV’nin karar duruşması için Çağlayan Adliyesi önüne gelen bir grup gazeteciye CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ile Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti.

unnamed (2)

CHP Medya Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, gazetecilerin yaptığı açıklamanın ardından sosyal medyada paylaşımlarda bulundu. Yarkadaş “Ahmet Şık’ı dün FETÖ – AKP ittifakı tutuklamış ve kumpas kurmuştu. Bugün FETÖ yok AKP var. Ama Ahmet hala cezaevinde… Gazeteciler için hiçbir şey değişmiyor” dedi.

Ahmet Şık’ın da yargılandığı ODA TV davasını ilk günden beri takip ettiğini belirten Yarkadaş, “Ahmet o gece tutuklandığında adliyenin önündeydim. Bugün yine adliyenin önündeyim. Gazeteciler haber merkezinde olması gerekirken cezaevindeler” ifadesini kullandı.

unnamed (1)

ODA TV davasının bugünlerde “kumpas” olarak nitelendirildiğini belirten Yarkadaş şunları ifade etti:

“Gazetecilere kumpas kuranlar değişti. FETÖ’nün rolünü AKP devraldı. 150’nin üzerindeki gazeteci sudan sebeplerle cezaevine atılıyor. Türkiye düşünceyi ifade etmenin açıkça suç haline getirildiği bir ülkeye dönüştürüldü. Birçok gazeteci referandum rehinesi gibi cezaevinde tutuluyor. Referandum öncesi, konuşamasın, yazamasın ve topluma gözdağı olsun diye cezaevinde tutuluyorlar.

ODA TV de bu gözdağı davalarından biri… FETÖ’nün AKP ile kurduğu kumpas, hala varlığını koruyor. Kumpasın sürdüğü yargılamanın devamından da anlaşılıyor. Bu tür saçmalıklar artık son bulmalı, Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu tüm gazeteciler derhal serbest bırakılmalı ve bu davalar derhal kapatılmalıdır.”