unnamed (8)

İdea Özel Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, akrilik, yağlı boya ve ebru çalışmalarını “Galerİdea” adlı sergiyle Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açtı.

İdea Özel Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde bir yıl boyunca yaptığı eserleri açtıkları sergiyle beğeniye sundu. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’ndaki “Galerİdea” adlı serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, İdea Özel Fen ve Anadolu Lisesi kurucusu Cengiz Demirtaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

unnamed (9)

Sergi açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, çalışmalarından dolayı öğrencileri kutladı. Kayaoğlu şöyle devam etti: “Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey, 1999 yılında göreve geldiğinde Nilüfer’in eğitim bilim, kültür sanat ve spor kenti olma yönünde kendine bir hedef koydu. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda yaparak hedefe emin adımlarla yürüyoruz.”

Nilüfer Belediyesi olarak sanatın farklı dallarını toplumun tüm kesimlerine yayılması için proje ürettiklerini kaydeden Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer de, “Bu doğrultuda çeşitli atölye ve eğitimler düzenliyoruz. Projelere destek veriyoruz. Öğrencilerimizin sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanat kenti Nilüfer’de olmanın ayrıcalığını bizlere bir kez daha hissettirdiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

unnamed (10)

48 öğrencinin toplam 52 eserinin bulunduğu sergide akrilik, yağlı boya ve ebru çalışmaları bulunuyor. 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin özgün çalışmalarının yer aldığı sergi, 20 Nisan tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.