Dikmen İzciler İlköğretim Okulu’nda seçim kanunda yasak olmasına rağmen AKP’li müşahitlerin parti logosunun yer aldığı yaka kartlarıyla görev yapması nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışma sonucunda tutanak tutulmasını isteyen bir kişi gözaltına alınırken, polis AKP’liler hakkında tutanak tutmadı. Evrensel’den Tamer Arda Erşin’in haberine göre, Dikmen Endüstri Meslek Lisesi’nde ise resmi plakalı araçla gelen kişilerin AKP’li müşahitlere kumanya dağıttığı iddia edildi.

İTİRAZ EDEN GÖZALTINA ALINDI

İddiaya göre Dikmen İzciler İlköğretim Okulu’nda AKP’li müşahitler Seçim Kanunu’nda yasak olmasına rağmen parti logosunun yer aldığı yaka kartlarıyla sandığa giden seçmenleri yönlendirmeye başladı. Diğer müşahitler tarafından olaya itiraz edildi ve tutanak tutulması istendi. Bunun üzerine tartışma yaşandı. Polis AKP’liler hakkında tutanak tutmayarak olayı görmezden geldi. Ancak AKP’liler diğer müşahitlerin kendilerini darp ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Polis ise tutanak tutulmamasına itiraz eden bir kadın müşahidi gözaltına alarak, Mustafa Düzgün Polis Karakolu’na götürdü.

KUMANYA BİLMECESİ

Dikmen Endüstri Meslek Lisesi’nde ise resmi araçla gelen kişilerin AKP’li müşahitlere kumanya dağıttıkları iddia edildi. Olaya tanık olan diğer müşahitlerin girişimiyle tutanak tutuldu. Yine Dikmen’de diğer okullarda AKP’li müşahitlere kumanya dağıtmaya gidenlerin oy kullanmak için gelen başka vatandaşlara da kumanya vermesi üzerine gerginlik yaşandı. Bunun üzerine bir anda “Okulların bahçesinde AKP rüşvet dağıtıyor” söylentisi yayıldı. Ankara Barosu ve CHP’nin görevlendirdiği avukatlar duruma müdahale ederek dağıtımları engellediler. (Evrensel)