vef

Referandum oylamasının hemen ertesinde Yeni Akit’in Haber Müdürü Murat Alan’ın yayınladığı mesaj tepki çekti. Bu mesaj ile Hayır diyenlerin ne kadar haklı, dürüst ve gerçeği gören, Cumhuriyet, Demokrasinin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu gösteren çok üzücü bir örnek ne yazık ki önümüzde duruyor..

Ne yazık ki bu referandum tartışmalı oldu. Özellikle sonuçların çok yakın çıkması, bunun yanında mühürsüz zarfların kullanılması ve bunu kendi kanununu çiğneyerek YSK’nın kabul etmesi, bunun yanında sosyal medyaya düşen bini bir paralık, rezil, demokrasiye zarar veren, demokrasiye açıkça darbe atan, demokrasiyi ayaklarının altında hınçla çiğneyen kin dolu silahlı, külahlı poz verip meydan okuyan meczuplar gördük!. Beni bunlardan daha çok üzen ise bunlar a karşı Cumhuriyet’in en önemli sigortaları, koruyanı olan Cumhuriyet Savcılarının hiçbir yerde harekete geçmemesi oldu. Ülkeyi idare edenler başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve yetkililerin umursamaması oldu.

Yeni Akit gazetesi Cumhuriyet’e, Atatürk’e adeta kin kusuyor. Bu tartışmalı ve henüz sonucu resmi olarak ilan edilmemiş referandum ile zafer sarhoşluğu içinde ne yaptığını bilmiyor!. Bu ülkenin en az %75’inin hassasiyetiyle adeta dalga geçiyor. Bunu eveti destekleyen bir yayın organı değil de hayırı destekleyen ve bir başka değerimize dini, milli ve ahlaki değerlerimize karşı böyle bir şey yapmış olsalardı şu an hallerini bile düşünmek istemem. Ama neden? Neden bu kadar büyük kin ve düşmanlık?

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, o zamanın yenidünya düzeni haritasında yer almayan, SEVR ile emperyalist batı ülkeleri tarafından aralarında bölüşülmüş Anadolu Coğrafyasında Yoksul, yorgun, ama inançlı, bağımsızlığına düşkün Türk Halkı ile destansı mücadeleler sonucunda kurulmuş modern Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bu kin neden? Mandacılığı bile savunabilecek kadar bu zihniyetin nihai hedefini çok iyi biliyoruz.

Bu alçak ve iğrenç mesajı yayınlayan, yayınlatan, buna sesini çıkarmayan, tepki göstermeyen herkesi kınıyorum. Cumhuriyet sayesinde söz sahibi oldunuz. Demokrasi sayesinde makamlara çıktınız. Modern ve çağdaş bir ülke olmanın verdiği arma ile dünyaya hava attınız. Alayınız batıya gidip, oradaki demokrasi nimetlerinden faydalanıp, cumhuriyetimize, demokrasimize sallayıp durdunuz.

Ama hiç biriniz Arap ülkelerine gidip okumadınız, Orada yaşamak istemediniz. Kendinize batının tüm nimetleri, zavallı halka Ortadoğu’nun, Arapların kültürünü, geleneklerini reva gördünüz. Ama batının tüm nimetlerinden(!) faydalanıyorsunuz. Son model cep telefonları, bilgisayarlar, son model pahalı otomobiller, uçaklar, yatlar, katlar… Bütün bunları Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti sayesinde yaptığınızı ve yaşadığınızı unutuyorsunuz.

Bu referandumda bir şey çok dikkatimi çekti. Arap ülkelerinde Başkanlıkla yönetilen ülkelerdeki Türklerin oy rengi uzak ara Hayır olurken, az da olsa demokrasinin olduğu Avrupa Ülkelerinde yaşayan Türklerin uzak ara evet demeleri çok enteresan, araştırmaya muhtaç klinik bir vaka örneğidir!.. Bu bir çelişki, bu bir paradoks…

Yeni Akit’in yazdığı vefat mesajı bir hakaretten öte suçtur. Türkiye Cumhuriyeti’ne, 80 milyona hakarettir. Yazanı, yayınlayanı, ses çıkarmayanları kınıyorum…

ESEN KALIN