CHP’li Özgür Özel geçtiğimiz hafta Manisa’da meydana gelen iki büyük depremde en çok hasar alan Saruhanlı Mütevelli’de yerinde incelemelerde bulundu.

IMG_0667

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Mütevelli’de deprem hasarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Manisa’da geçtiğimiz hafta Selendi ve Şehzadeler ilçelerinde bir saat arayla meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki iki deprem sonrası en çok hasar gören mahallelerden biri Saruhanlı’nın Mütevelli Mahallesi olmuş ve deprem sonrası cami ve okulun faaliyetlerinin meydana gelen ağır hasar nedeniyle durdurulduğu açıklanmıştı.

IMG_0688

CHP’li Özel konuyla ilgili yerinde incelemeler yapmak üzere Mütevelli mahallesine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Özel’e Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Büyükşehir Belediye Meclis Sözcüsü Zeki Bilgin, Saruhanlı İlçe yönetimi ve Mütevelli Mahallesi Muhtarı Mehmet İçigen eşlik etti.

IMG_0644

Özel, okulda, camide ve aile sağlığı merkezinde oluşan deprem sonrası hasarla ilgili yerinde inceleme yaparak, gerekli çalışmaların yapılmasını için yetkililer ile görüştü. Özel, okulun müdüründen, öğretmenlerinden, Caminin imamından, Aile Sağlığı Merkezi’nin ise sorumlu hekiminden detaylı bilgi aldı.

IMG_0635

Özel yaptığı açıklamada;

“Yaraların sarılması için gerekli girişimleri başlatacağız. Ancak en önemlisi buralar genel olarak halkın ve çocuklarımızın kullandığı kamu binaları. Bu nedenle günlük olarak çok yoğun bir şekilde vatandaşlarımız tarafından kullanılan bu kamu binalarının düzeltilmesi, tamir edilmesi için derhal gerekli temaslarda bulunacağız. Gerekirse konuyu TBMM’de gündeme getireceğiz. Bir kez daha deprem nedeniyle burada yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. En büyük sevincimiz can kaybının olmaması. Umarım bir an önce gerekli tedbirler alınır, yaralar sarılır ve olası bir depreme karşı tüm hazırlıklar tamamlanır.” dedi.

IMG_0678