Dr. Stephen Hawking, a professor of mathematics at the University of Cambridge, delivers a speech entitled "Why we should go into space" during a lecture that is part of a series honoring NASA's 50th Anniversary, Monday, April 21, 2008, at George Washington University's Morton Auditorium in Washington. Photo Credit: (NASA/Paul. E. Alers) NASA Identifier: 200804210006HQ
performs on the opening night of "Monty Python Live (Mostly)" on July 1, 2014 in London, England.

Albert Einstein’dan sonraki en büyük dahi olarak görülen ünlü İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking nükleer savaş ihtimalleri, küresel ısınma ve genetik olarak tasarlanan virüsler nedeniyle 2117 yılına kadar dünyayı terk etmemiz gerektiğini söyledi.

2117 yılına kadar dünyayı terk etmemiz gerektiğini söyleyen İngiliz bilim insanı, buna gerekçe olarak nükleer savaş ihtimallerini, küresel ısınmayı ve genetik olarak tasarlanan virüsleri gösterdi.

75 yaşındaki Hawking, daha Dünya’yı tehdit edebilecek önce de asteroidler ve aşırı nüfus artışı konusundaki endişelerini dile getirmişti

Eski bir öğrencisi olan Christophe Galfard ile Dünya’yı gezecek olan Hawking, insanlığın Uzay’da yaşamak için gerekli hazırlıkları yapmasının yollarını araştıracak.