Yarkadaş: “Damat Ömer Kavurmacı, devlet kurumu Kanuni Hastanesi’nden istediği raporu alamayınca Acıbadem’e mi götürüldü?”
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP’li Kadir Topbaş’ın damadı FETÖ sanığı Ömer Kavurmacı’nın tahliyesini, ilginç soruların yer aldığı bir önergeyle meclise taşıdı.
‘DEVLET HASTANESİNE GİTTİ Mİ?’
Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Ömer Kavurmacı’nın tahliye için gereken     raporu alabilmek amacıyla devlet hastanelerine sevki yapılmış mıdır?” diye sordu.
Terör örgütü FETÖ sanığı Ömer Kavurmacı’nın bu çerçevede devlet kurumu olan
İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkinin yapıldığının iddia edildiğini belirten Yarkadaş, Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:
“FETÖ sanığı Ömer Kavurmacı, tahliye için gereken raporu alabilmek amacıyla Kanuni Hastanesi’ne sevk edildi mi?
Kanuni Hastanesi, sanık Kavurmacı için ‘Cezaevinde kalmasında sakınca yoktur’ içerikli bir rapor hazırladı mı? Bu yönde başka devlet hastanesi heyetlerinin raporu da mevcut mudur?”
Yarkadaş sorularını şöyle sürdürdü:
‘ACIBADEM’E NASIL SEVK EDİLDİ?’
Kavurmacı ve ailesi, Kanuni Hastanesi’nin aksi yöndeki raporuna rağmen, özel Acıbadem Hastanesi’ne nasıl sevk edildi?
Adalet Bakanlığı’nın ‘Tutuklu hasta sevk zinciri genelgesi’ne göre, zincirde özel hastane ibaresi yokken, Özel Acıbadem Hastanesi’nin raporu tahliye için nasıl geçerli sayıldı?
Damat Kavurmacı için verilen “hastadır” raporu 18 Nisan tarihli olmasına rağmen, tahliye için neden 1 Mayıs’ta hakimliğe başvurulmuştur? Ailenin 1 Mayıs’ı beklemesinin özel bir amacı ya da anlamı var mıdır?
Tutuklular artık özel hastanelerden getirdikleri raporlarla tahliye edilecek mi? Tutukluları Adli Tıp Kurumu’ndan rapor getirme zorunluluğu kaldırıldı mı? Bu yönde bir genelge ya da yönetmelik değişikliği yapıldı mı veya yapılacak mı?
Cezaevinde bulunan 303’ü ağır 905 tutuklu hastanın tahliyesi için hükümetinizin bir girişimi olacak mı?”
‘AKP KADROLARINA YER Mİ AÇILIYOR?’
CHP’li Yarkadaş, Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde yargıdaki tasfiyelerin arka planını da sordu.
Yarkadaş, “Son iki günde yüzlerce hakim ve savcı, terör örgütü FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle ihraç edildi. Bu tasfiyelerin amacı, AKP’li savcı ve hakimlere yer açmak için midir?” sorusunu yöneltti.
Yarkadaş, “Eğer öyle değilse, bugüne kadar neden beklenmiştir? Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen savcı ve yargıçların yol açtığı adli yaralar nasıl kapatılacaktır?” diye sordu.
‘REFERANSLARINI AÇIKLAYIN’
Yarkadaş, soru önergesinde ihraç edilen savcı ve hakimlerin, mesleğe başlarken girdikleri sınavlarda gösterdikleri referansların açıklanmasını da istedi.