Sayma bir hastalıktır bende..

Olur olmaz herşeyi sayarım. Örneğin, yürüken bir yer kestirirm gözme, “oraya kadar kaç adımda gidebilirim” der adımlarımı sayarım. Yüksek bir bina görünce durur, katlarını sayarım. Trafikte araba kullanırken, solladığım ve beni sollayan araçları sayarım.

Örneğin, bir koli yumurta almışım. Bir koli yumurta işte, sayısı belli 30 adet… Ama ben onu dolaba koyarken sayarım, 1 – 2 – 3 …..30 …. pazarda meye, sebze alırken, evde dolaba yerleştirirken sayarım. 24 tane salatalık, 15 tane domtes, 12 tane elma vs… Diyelim balık almışım, temizlerken, yıkarken, tava ya da tepsiye dizerken her defasında sayarım… sayarımda sayarım…

Bir de siyasi liderlerin meclis grup toplantılarını ve Reisin saray muhabbetlerini kaç televizyon birden veriyor onu sayarım. Bu güne kadar rekor, 18 kanalla Reiste idi. Onu, 14 kanalla Başbakan izliyordu… Bu gün Devlet Bahçeli o rekorları tuzla buz etti. Bahçeli’nin bu gün kü meclis grup toplantısını tam 28 kanal birden verdi. Benim televizyonumda, 30.kanalda CNN TÜRK, 173. Kanalda da TELE 1 kayıtlıdır. Bahçeli grupta konuşmaya başlayınca 30’dan 173. Kanala kadar taradım, evet tam 28 kanal bahçelinin konuşmasını naklen veriyordu.

Bahçeli’nin konuşmasında, geçmişle bugün ve gelecek arasında olması gereken tutarlılık ve tavra vurgu yaparken kendisini tekzip eden tutarsızlıklar kaç MHP’ linin dikkatini çekmiştir bilemiyorum. Çok fazla olduğunu da sanmıyorum. Muhaliflerini, dün tükürdüğünü bugün yalamakla suçlarken, kaç MHP’li Bahçeli’nin dün Erdoğan’a ettiği hakaretleri, küfürleri hatırlayıp, “bu ne turşu, bu ne perhiz, bu ne pişkinliktir” demiştir. Evet diyen olmuştur bel ki, ama sayılarının çok fazla olduğunu sanmam. Zira bu cenah düşünmeye alıştırılmamıştır. Panzehirleri hamasettir. Zaten konuşmanın tamamı hamaset üzerine inşa edilmişti.

Bahçeli’nin bu konuşmasını izlerken, yine bugün ki Yeniçağ gazetesinin manşeti geldi aklıma.

“Hükümet narkozun dozunu artıdı” diye çıkmıştı bugün Yeniçağ’ın manşeti. Gazete bu manşetle, hükümetin açıkladığı yeni sosyal yardım paketi ve sosyal yardımlardan faydalanacak yaşlılara gelir testi muafiyetine ilişkin kararlar ile bir illüzyonla ekonomiyi güllük gülistanlık gösterme yanılgısı yaratmaya çalıştığına vurgu yapmak istemiş. Haklı da…

Ne varki, narkoz sadece ekonomik illüzyon için artırılmamıştı. Bahçeli gerçekliğini yamultmak için de narkoz zerkediliyordu topluma.

Yoksa, Bahçeli’nin rüyasında bile göremiyeceği bir popularite elde etmiş olması nasıl izah edilebilir ki…

Evet bu günlerde narkoz, Bahçeli için sahiden büyük bir koz.