Sami Özçelik
Artvin

Türk Eğitim Sen Artvin Şubesi eski başkanı Tarihçi emekli öğretmen Nizamettin Torun, son günlerde artan Atatürk’e hakaret ve iftiraları değerlendirdi. Torun yazısında, bunların dedelerinin de aynı olduğunu iddia ederek şu ifadelere yer verdi;

“Günümüz Atatürk düşmanlarının dünkü dedelerine baktığımızda aralarında çok fark olmadığını görüyoruz. İşte birkaç örnek:

Refi_Cevat_Ulunay

“Milli hareketi yok etmek, milet için var olmak meselesidir. O alçaklara karşı çıkanlar, dine, halifeye, millete unutulmaz hizmette bulunmuş olacaktır.” (Yazar Refi Cevat Ulunay)

“Yunanistan kısa zamanda Mustafa Kemal kuvvetleri denen çapulcuları tamamen tepeleyecektir.”(R.C.Ulunay)

“Kim milliyetçilerle birlikte Yunan’a karşı giderse şer’an kafirdir.”(Delibaş Mehmet)

“Yunan ordusu halifenin ordusu sayılır. Hiç de zararlı bir topluluk değildir. Asıl kafası koparılacak mahlukat Ankara’dadır.” (İslami Yüceltme Derneği)

“Kuvai Milliyeciler kudurmuş haydutlardır.” ( Medrese Hocaları Derneği)

“İngilizlere meydan okuyoruz. Bu en büyük küfürdür.” (Divitli Eşref Hoca)

“Yunan ordusunun başarısı için dua ediniz! Bu ordu bizim ordumuzdur.” (Adliye Nazırı Ali Rüştü)

dca69c7ba8d4014472a51659a13bd3bf

“Anadolu direnişi bir blöftür. Avrupa medeniyeti Anadolu’yu bu zararlı haşereden temizleyecektir.” (Rıza Tevfik)

“Umumun arzusu, İngiltere tarafından idare edilmekliğimizdir”.”(Adliye Nazırı A. Rüştü)

Edirne Tem’in gazetesi: “Müftü Hilmi Efendi, Selimiye Camii’nde hürriyetin ve adaletin saygıdeğer temsilcisi olan Venizelos hazretlerinin sağlığı için güzel bir dua okumuş ve hazır bulunanlar şükran duygularını belirterek duaya katılmışlardır.”

İzmir Valisi Kambur İzzettin’in genelgesi: “Yunan kuvvetlerinin özel bir tören ve saygı ile karşılanması…”Özetlersek, Atatürk düşmanları dedelerinin yolundan gidiyor diyebiliriz.