Yarkadaş: “Melih Gökçek, yasa gereği işe başlatması gereken 82 kişiyi keyfi olarak engelliyor.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde geçmiyor mu? 82 kişi hak kazanmış olmasına rağmen dört aydır neden işe başlatılmıyor?  Melih Gökçek’in bizim bilmediğimiz bir ayrıcalığı mı var?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yasa gereği 50 ve üzerinde işçi çalıştıran kamu kurumlarının yüzde dört oranında engelliyi istihdam etmesi gerektiğini söyledi. Yarkadaş, “Devlet Personel Başkanlığı Kanunu gereği, AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de bu bağlamda 82 görevli atandı. Ancak bu kişiler, dört aydır işe başlatılmıyor” dedi.

‘GÖKÇEK’İN KEYFİ TUTUMU’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 3 sosyolog, 2 programcı, 45 memur, 10 teknisyen, 5 istatistikçi, 1 psikolog, 10 tekniker ve 6 peyzaj mimarı atandığını açıklayan Yarkadaş, “Bu kişiler, devletin kendilerine tanıdığı hakkı, Gökçek’in keyfi tutumu yüzünden kullanamıyor” diye konuştu.

İDARE MAHKEMESİ’NE KOŞMUŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin atamalara itiraz ettiğini ve Ankara 11. İdare Mahkemesi’ne gittiğini belirten Yarkadaş, “CHP’nin hukuk dışı uygulamalar karşısında İdare Mahkemesi’ne gitmesini eleştiren Gökçek, iş kendisine gelince yaptığı eleştirileri bir anda unutuyor. Görüyoruz ki; atamaları engellemek için mahkemeye koşuyor” dedi.

‘GÖKÇEK AKP’DEN DAHA MI GÜÇLÜ?’

Boş kadrolara atanan 82 kişinin derhal işe başlatılması ve kazanılmış haklarının verilmesi gerektiğini belirten Yarkadaş, “Belli ki; AKP iktidarı Melih Gökçek’e söz geçiremiyor. Devletin atadığı 82 kişiyi dört aydır işe başlatmadığına göre, bizim bilmediğimiz bir ayrıcalığı var Gökçek’in…” ifadesini kullandı.

‘KEDİLİ HAVUZA VAR İŞÇİYE YOK’

Konuyu TBMM’ye taşıyan ve Başbakan Binali Yıldırım’a yazılı soru önergesi veren Yarkadaş, “Gökçek kedili plastik havuz gibi akıl dışı projelere iki milyon TL harcıyor. Bu tam 335 işçinin maaşına denk geliyor. 82 kişi ise havuza iki milyon liranın akıtıldığı bir dönemde kazanılmış haklarına rağmen işe başlayamıyor” diye konuştu.

Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’a verdiği soru önergesinde ise “82 yurttaşımız neden işe başlatılmıyor? Anayasanın ve 5378 sayılı kanunun ihlal edilmesine neden göz yumuluyor?” diye sordu. CHP’li vekil aynı önergede, “Engelli yurttaşlarımızı kanuni haklarına rağmen işe başlatmayan başka kamu kurumları da mevcut mudur?” sorusunu yöneltti. Yarkadaş, 2016 ve 2017’de kaç engelli yurttaşın istihdam edildiğini de sordu.