unnamed (7)

Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri 2016 – 2017 Geleneksel Yıl Sonu El Sanatları Sergisini açtı.

Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri’nde yıl boyunca eğitim gören kursiyerler yılsonu sergisi açtı. Alaaddin Park’ta yer alan sergi salonunda açılan sergiye, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, 24. Dönem CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

unnamed (14)

Açılışta konuşan Başkan Kurt, asıl hedeflerinin kadınların mutfak ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “bugün sizin bir yıl boyunca öğrettiklerinizi ve mahalledeki halk merkezlerinde sergiledikleriniz güzellikleri bütün Eskişehir görsün istedik.  O nedenle burada ayrı bir sergi yapmayı uygun gördük, çünkü gerçekten bir yıl boyunca çok güzel şeyler üretmişsiniz. Ellerinize sağlık, öğretmenlerin eline, emeğine sağlık. Şimdi esas hedefimiz bu güzelliklerin ekonomiye katkı sunacak hale gelmesini sağlamak. Sizlerin evde yapacağınız ya da gezerken üreteceğiniz o ürünleri pazarlayabilmenin bir formülünü bulmamız lazım.  Umarım onu da hep beraber bulacağız ve bizim kursiyerlerimizin mutfak giderine küçük bir katkı olmasını sağlayacak. Zaman içinde bunu açık pazarda veya kapalı pazarlarda satışının bir yolunu üreteceğiz. Umarım önümüzdeki dönem çok daha verimli hale getiririz. Bu güzellikleri gördükçe insanların bizim eğitim merkezlerimize isteği, talebi artacak ona da inanıyorum. Eğitici konusunda çektiğimiz sıkıntıları sizlerle tamamlayabiliriz, sizler yeni insanlara bu işi öğretebilirsiniz. Hep birlikte bir aile olarak, Odunpazarı üretimini bütün umarım Türkiye’ye tanıtırız. Ben emekleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yılda bu işi devam etmesini diliyorum ve yaz tatilinde de bizim arkadaşlarımızın pazarlama konusunda ciddi bir adım atmasını bekliyorum.”

unnamed (17)

Konuşmaların ardından Başkan Kurt ve davetliler Halk Merkezleri Kursiyerlerinin ürettiği bir birinden güzel el emeği göz nuru ürünleri inceledi.

unnamed (5)

unnamed (10)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (1)

unnamed (1)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed

unnamed (13)