unnamed (6)

Mavi Marmara mağdurlarının hükûmet tarafından bir kez daha öldürüldüğünü ifade eden CHP’li Erdem, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

MAVİ MARMARA SÜRECİ AKP’NİN SİYASAL İSLAMCI BASİRETSİZLİĞİNİN BİR TEZAHÜRÜDÜR

Maliye Bakanı Ağbal’a soru önergesi veren Erdem şu sözleri söyledi:

“20 milyon dolarlık ödemenin mağdurlara yapılmaması AKP’nin ‘siyasal islamcı’ anlayışının bir tezahürüdür. O dönem seçim meydanlarında sürekli Mavi Marmara üzerinden partimize saldıranlar, her platformda savunduklarını Filistin Davası’nı sattıkları gibi bugün bir de İsrail’in verdiği kan parasını hukuki olmayan bir gerekçeyle resmen iç ediyor. Uluslararası anlaşmalar Anayasamızda kanun hükmünde değerlendirilirken ve İsrail bir şekilde bu kişileri mağdur görüp bu ödemeyi yapıyorken, Maliye Bakanlığı ‘haksız zenginleşme’ diyerek hem uluslararası hukuku hem de Anayasayı hiçe sayıyor. Muhtemelen ‘bir KHK çıkarırız, bunu da hallederiz’ diye düşünüyorlar. İsrail Devleti de yarın ödeme yapılmadığı için paranın iadesini isteyince ‘Parayı verirken Cumhurbaşkanına mı sordunuz’ diye yanıtlarlar herhalde. Bizim üzerinde asıl durmamız gereken ödeme yapılıp yapılmadığı hususundan çok, ülkemizin ne içerde ne dışarıda hiçbir politik tutarlılığı olmayan bu basiretsizlik ve utançla yönetiliyor olmasıdır.”

İSRAİL’E ‘ÖDEMEYİ YAPARKEN CUMHURBAŞKANINA MI SORDUNUZ’ DİYECEK MİSİNİZ?

CHP’li Erdem, önergesinde Maliye Bakanı Naci Ağbal’a şu soruları yöneltti:

1. Bakanlığınız bu kararıyla 28 Haziran tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşmayı yok mu saymaktadır? Yok saymanın gerekçesi nedir?

2.  Ailelere ödenecek para ‘haksız zenginleşmeye’ neden oluyorsa, anlaşmada geçen 20 milyon dolarlık lütuf ödemesi hükmü neden kabul edilmiştir?

3.  Anlaşmada kabul edilen ‘lütuf ödemesi’ ailelere ödenmeyecekse hangi gelir kalemine aktarılacaktır?

4. Paranın yeniden İsrail Devleti’ne iadesi söz konusu mudur? İade edilmeyecekse bu para da ‘haksız zenginleşme’ nedeni sayılacak mıdır?

5. İsrail Devleti mağdurlara ödemenin yapılmaması nedeniyle itiraz ettiğinde, “Ödemeyi yaparken Cumhurbaşkanı’na mı sordunuz” yanıtı verilecek midir?

RT_ERDOGAN ADLI TWİTTER KULLANICISINA DEVLETİ AŞAĞILAMAKTAN DAVA AÇILACAK MIDIR?

6. 20 milyon dolarlık lütuf ödemesini ailelere ödememek ve bütçeye aktarmak adına yeni bir KHK çıkarılacak mıdır?

7. Hükûmetiniz tarafından İsrail’le anlaşma sürecinde ekranlarda neden sürekli 20 milyon doların yetersiz olduğu beyan edilmiştir? Bundaki amaç bütçeye gelir kazandırmak mıydı?

8.  O dönemin seçim meydanlarında sürekli dillendirilen Mavi Marmara mağdurları gibi, 15 Temmuz şehitleri için de bir gün “Sokağa çıkarken bana mı sordunuz” denilerek verilen tazminatlara el konulacak mıdır?

9.  Hükûmetiniz “one minute” içerikli videoların internetten kaldırılması için TİB’e herhangi bir başvuru yapmış mıdır?

10. Hükûmetiniz twitter kullanıcısı @Rt_Erdogan nickli şahsın “Biz, Filistinlilerin haklarına halel getirecek ve Mavi Marmara şehitlerinin ruhlarını incitecek hiçbir şartı asla kabul etmedik, etmeyiz.” tiviti için şahsa “Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçundan dava açacak mıdır?