CHP’li Eren Erdem’den Arınç’ın damadının tahliyesine ilişkin ŞOK iddia!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in tahliye edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

‘ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR’ ANLAYIŞINDAN ‘ADALET DAMADIN TEMELİDİR’ ANLAYIŞINA GEÇMİŞ BULUNUYORUZ

Arınç’ın damadının ‘sabit ikametgah oluşu’ gerekçe gösterilerek bırakılmasının insanların aklıyla dalga geçmek olduğunu öne süren CHP’li Erdem, “150’den fazla gazeteci, onlarca akademisyen, siyasetçi, öğrenci aylardır cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Kimi sosyal medya sitesinde paylaşım yaptığı için, kimi 3 günlük er olduğu için, kimi Bank Asya’nın fi tarihinde kapısından geçtiği için, kimi akıllı telefonu olmadığı halde Bylock’tan suçlandığı için aylardır cezaevinde. 90’ı aşkın gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ‘tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri’ gibi hukuk tarihinde görülmemiş bir nedenle tutuklanıyor. Ama diğer taraftan Bank Asya’ya para yatırdığını, Gülen Cemaati’ne mensup kişilerle işbirliğini itiraf eden damatlar, uyku apnesi olması, sabit ikametgah gerekçesiyle serbest bırakılıyorlar. ‘Adalet mülkün temelidir’ anlayışından ‘adalet damadın temelidir’ anlayışına geçmiş bulunuyoruz. Arınç’ın damadı da acaba Arınç’ın bir şeyleri açıklayacağından duyulan çekinceyle mi serbest bırakıldı, düşünmek gerekiyor.” dedi.

150’DEN FAZLA GAZETECİ GÖÇEBE OLARAK ÇADIRDA YAŞADIĞI İÇİN Mİ SERBEST BIRAKILMIYOR?!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a verdiği soru önergesinde, 200’ü aşkın gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına ve Sözcü çalışanlarına değinen Erdem, sabit ikametgah gerekçesini hatırlatarak ‘Bu kişiler göçebe olarak çadırda yaşadıkları için mi serbest bırakılmıyor’ dedi.

CHP’li Erdem’in önergesinde şu ironik sorular yer aldı:

  1. 221 gündür tutuklu bulunan Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, Turhan Günay, Musa Kart, Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör; 160 gündür tutuklu bulunan Ahmet Şık ve haftalardır tutuklu olan Yunus Emre İper ve Oğuz Güven, sabit ikametgahı olmadığı için mi serbest bırakılmamaktadır? Bu kişiler göçebe olarak çadırda mı yaşamaktadır?
  2. Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu ve internet sitesinin sorumlu müdürü Mediha Olgun, attığı tivitler ve köşe yazısı için 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy 150’den fazla gazeteci göçebe hayat sürdükleri için mi serbest bırakılmamaktadır?
  3. 93 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen, öğretmen Semih Özakçayla birlikte tutuklu bulunan akademisyenlerin serbest bırakılmamasının gerekçesi sabit ikametgahlarının olmayışı ve ‘parklarda yaşıyor olmalarından’ mıdır?

AKP’Lİ İSİMLERİN DAMATLARINA YARGILANMAMASI İÇİN ÖZEL KHK ÇIKARILACAK MIDIR?

  1. Aynı serbest bırakma gerekçesi neden öğretmenler, 3 günlük erler veya sadece bankaya para yatırdığı için bebeğiyle hapse atılan anneler için geçerli olmamaktadır?
  2. Arınç’ın damadının serbest bırakılmasının nedenlerinden biri, yine Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in FETÖ’ye ‘parsel parsel’ dağıttığı arsaları açıklayacağı iddiası mıdır?
  3. Damadın serbest bırakılmasının bir diğer nedeni, Arınç’ın ‘cübbesini giymesinden’ duyulan çekinceden mi kaynaklanmıştır?
  4. Partiniz içerisinde siyaset yapan şahısların damatları için ‘cezai ehliyeti ortadan kaldıran’ özel bir KHK çıkarmayı düşünüyor musunuz?