Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu, “Gazetecilik başarısı sayılması gereken bir haberden dolayı tutukluyuz. Adaletin tecelli etmesi için direneceğiz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu’yu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Yarkadaş, Gökmen Ulu’nun “Biz her zaman demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavır aldık. Ne ilgimiz olur kanlı terör örgütü FETÖ’yle…” dediğini aktardı.

‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR’

Bakırköy Cezaevi’nde tutulan Sözcü.com.tr Sorumlu Müdürü Mediha Olgun’un yanı sıra, Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu gazeteciler Oğuz Güven, Akın Atalay ve Gökmen Ulu’yla da görüşen CHP İstanbul Milletvekili Barış

Yarkadaş, izlenimlerini medyayla paylaştı. Cezaevi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Yarkadaş, “İktidar gazeteciliği suç olarak görmekten artık vazgeçsin. Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın” çağrısında bulundu.

MEKTUP YASAĞI SÜRÜYOR

Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu’nun, Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve Habertürk Gazetesi eski Haber Müdürü Oğuz Usluer ile aynı hücreyi paylaştığını aktaran Yarkadaş, “İçeride herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, cezaevi personelinin tüm ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi. Ancak mektup gönderememe ve mektup alamama sorunu devam ediyor. Bu saçma yasağın da bir an önce son bulması gerekiyor” dedi.

Gökmen Ulu’nun yaptıkları görüşmede “Gazetecilik başarısı sayılması gereken bir haberden dolayı tutuklanmasına anlam veremediğini” söylediğini aktaran Yarkadaş, “Tek suçlarının gazetecilik yapmak olduğunu artık dünya da görüyor” ifadesini kullandı. Yarkadaş, “Birkaç gün önce Türkiye’ye gelen İsveçli bir grup parlamenter, önce bizi sonra da AKP’yi ziyaret etti. Sözcü ve Cumhuriyet özelinde medyaya yönelik zulmü  anlattığımızda şaşkınlıktan dillerini yutacaklardı” dedi.

‘YOLSUZLUKLARI YAZDIĞIM İÇİN HEDEF OLDUM’

Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu’nun kamuoyuna verdiği mesajları da aktaran CHP’li Yarkadaş, şöyle konuştu:

“Gökmen Ulu, ‘Ben havuzcu müteahhitlerin haberlerini yaptım. Vurgunları yazdım, yolsuzlukların üzerine gittim. Bu yüzden hedef olduğumu biliyorum’ dedi. Keza Gökmen, Cerattepe Direnişi’ni de bir gazeteci olarak takip ettiğini aktardı. Bu yüzden susturulmak istendiğini söyledi.”

“GAZETECİ NİÇİN TUTUKLANIR?”

Gökmen Ulu’nun görüşme sırasında “Gazeteci niçin susturulmak istenir?” sorusunu dile getirdiğini de aktaran Yarkadaş, “Bu soruya kendisi cevap verdi ve ‘Gerçeği yazdığı için’ dedi. Ulu’nun, Sözcü’ye yönelik operasyonu sadece kendisi ve Mediha Olgun’a yönelik olarak değerlendirmediğini de aktaran Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Gökmen, yaptığımız görüşmede, operasyonun halkın gerçekleri öğrenme hakkı, basın özgürlüğü ve Türkiye demokrasisine yönelik olduğunu ifade etti. Gözaltına alınmadan önce sosyal medyada paylaştığı dizeleri de yeniden hatırlattı. Gökmen, Nazım Hikmet’in ‘Mesele esir düşmekte değil / teslim olmamakta bütün mesele’ dizelerini okudu yeniden…”

“TESLİM OLMAYIZ…”

Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu’nun “Haksızlığa, hukuksuzluğa ve zulme teslim olmayız” dediğini de aktaran Yarkadaş, şöyle konuştu:

“Gökmen görüşmemizde, yakın geçmişte asker ve sivil aydınlara yönelik kurulan kumpas ve tuzakları hatırlattı. ‘Adalet için direniriz… O kumpas ve tuzaklar gibi bunlar da çökecek. Adalet mutlaka tecelli edecektir’ dedi.”

‘AYNI GEMİDEYİZ’

Gökmen Ulu’nun kendi durumundan çok, Türkiye’nin gidişatına üzüldüğünü ve kaygılandığını aktardığını da belirten Yarkadaş, Ulu’nun sözlerini şöyle aktardı:

“Beni asıl kaygılandıran ve kendi derdimden daha çok üzen, halkımızın yaşadığı sıkıntılar ve tehlikelerdir. Çok bariz bir biçimde görülmektedir ki; türkiye uçuruma sürüklenmektedir. Unutmayalım ki; hepimiz aynı gemideyiz. Batarsak hepimiz batarız. Çıkış yolumuz, Türkiye’nin tüm renklerinin el ele tutuşarak demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadele etmesidir. Çare iç barışı sağlamak ve cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya sarılmaktır.”

‘ARENA’ SEVİNCİ

Gökmen Ulu’nun başta Uğur Dündar olmak üzere tüm Sözcü çalışanları ile kamuoyuna selam ve sevgilerini yolladığını da aktaran Yarkadaş, “Morali ve sağlığı iyi… Odasına TV konulmuş. Halk TV’de Arena’yı izleyebileceği için mutlu olduğunu söyledi. Kitap ve gazete okuma imkanları da var. Ancak mektup alamıyor, mektup gönderemiyorlar. Bu saçma ve keyfi yasağın da sona ermesi gerekiyor” dedi.