unnamed (6)

TYS’nin öncülüğünde bir araya gelen yazar, şair, aydın ve siyasetçiler, cezaevindeki gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası’nın (TYS) düzenlediği “Özgürlük için söz ver” eyleminde bu kez mumlar yakıldı ve denize bırakıldı.

Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri kapsamında bir araya gelen grup mumları yakarak Haydarpaşa Garı önünden denize bıraktı.

 “DİLİMİZİ TUTSAK ETTİLER”

Etkinlikte söz alan TYS Genel Başkanı Mustafa Köz, “Bir ülkenin yazarları cezaevindeyse, o ülkenin dili tutsak edilmiştir” dedi.

“HÜCRELERİ AYDINLATSIN”

unnamed (5)

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise mumu denize bırakırken, “Buradan yayılan ışık, gazeteci dostlarımızın hücrelerini aydınlatsın. Onlara bir ses, bir nefes olsun…” dileğinde bulundu.

“GÖZLERİNDE UMUT VAR…”

Önceki gün, Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Sözcü çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’u cezaevinde ziyaret ettiğini de anlatan Yarkadaş, “Onların gözlerinde, umudu, inancı, kararlılığı ve demokrasi özlemini gördüm” dedi.

Türkiye’nin “tutuklu gazeteciler ayıbı”ndan bir an önce kurtulması gerektiğini belirten Yarkadaş “Bu mumların ışığı, Türkiye’mizi aydınlatsın. Demokrasi mücadelesi verenlere selam olsun” diye konuştu.

12 EYLÜL VURGUSU

TYS eski Başkanı Ataol Behramoğlu da yaşananların 12 Eylül darbesini bile geride bıraktığını söyledi. Behramoğlu, tüm demokratları faşizme karşı birleşmeye ve mücadele etmeye çağırdı. Behramoğlu, özgürlük şiirleri de okudu.

 “NURİYE VE SEMİH İÇİN…”

Etkinlikte, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Özgür Mumcu ile Yazar Seray Şahiner de söz aldı. Her iki yazar da demokrasi mücadelesi için yan yana durulması gerektiğinin altını çizdi. Mumlar yakılırken, Edebiyat Eleştirmeni Ayşegül Tözören, “Bu mumlar aynı zamanda Nuriye ve Semih için de yakılıyor” dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinin 97. günü olması dolayısıyla denize 97 mumun bırakıldığı etkinliğe Şair Suna Aras, Yazar – Avukat Haydar Aksoy, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Şair Hakkı Zariç , Yazar Belma Fırat, Gazeteci Musa Ağacık, Arzum Karasu ve birçok kişi katıldı.