Manisa’nın Gördes ilçesi yakınlarında Meta Madenciliğe ait nikel kobalt madenine  sülfürik asit taşıyan bir kamyonun dün (13.06.2017) devrilmesi ve 20 ton asidin çevreye yayılması üzerine CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili konuyu TBMM gündemine taşıyarak şunları söyledi.

“Bu yüce Meclis, bu duvarlar 24’üncü Dönemde Manisa’nın Gördes ilçesinde yapılmaya çalışılan bir nikel-kobalt madenine, Meta Madenciliğe ait bir tesise Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne kadar çok itiraz ettiğimizi ve defalarca zorlama ÇED raporları yazboz tahtasına döndükten sonra siyasi iktidarın arkasında durmasıyla sadece Gördes’te değil, dünyanın birçok yerinde çıkarılan nikel ve kobaltça zengin toprağın gelip de bir doğa harikası olan Gördes’te sülfürik asitle tutulacağı muamelenin çevreye yapacağı zararları söylemiştik. En büyük eleştirilerimizden bir tanesi de günde yüzlerce kamyonun, 20 ton sülfürik asit taşıyan tankerin mümkün olmayan, çok zor olan bir yoldan tırmanıp madene doğru gideceğiydi.

Geçtiğimiz aylarda ocak ve mayıstan sonra bugün bir sülfürik asit tankeri daha devrildi. 20 ton sülfürik asidin saçıldığı yerde büyük bir çevre felaketi, hayvanların uğradığı zararlar… Örneğin, birkaç dakikayla servis aracının aldığı öğrencilerin tesadüfen bulunmadığı bir yerde devrildi.

Bu konuda sadece işte “Madenciliğe karşı mısınız? Oradaki madeni çıkarsak…” diyerek Cumhuriyet Halk Partisinin haklı endişelerini o gün dinlemeyenler bugün artık facianın kenarından bir kez daha geçtiğimizin ve büyük bir çevre felaketinin o günlerdeki o arka çıkışları olduğunu hatırlamalılar ve bu sorumluluğun bir şekilde kamuoyuna cevabını ve hesabını vermeliler.”