Artvin’in yetiştirdiği önemli değerlerimizden birisi olan Tarihçi Sinan Meydan memleketi Şavşat’a baba ocağına tatile geldi. Aynı zamanda sözcü gazetesi yazarı da olan Sinan Meydan’ın Şavşat’a gelmesi nedeniyle Şavşat Halkı ve Artvin Halkı sosyal medyadan kendisine hoş geldiniz mesajları yağıyor.

Şavşat’a çiğ köfte kültürünü getiren Lezizhan’ın sahibi Emekli Öğretmen Mümtaz Temiz’in işyerine uğrayan Meydan, burada günün anısına fotoğraf çekindi. Temiz ailesi ve Meydan ailesini aynı karede buluşturan fotoğraf kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Leziz Han’da Sinan Meydan’ı ve ailesini ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Mümtaz Temiz; “Sinan Meydan’ı beğenerek takip ediyoruz. O bizim Şavşat’ın Artvin’in gururu. Onu Leziz Han’da görmek, ağırlamak bizim için gerçekten büyük onur. Kendisine teşekkür ediyorum. Sözcü gazetesinde her gün çıkan yazılarını takip ediyorum. Bizim bilmediğimiz, bize hiç bir zaman öğretilmeyen tarihi gerçekleri onun sayesinde öğreniyoruz. Hoş geldi Safalar getirdi.” Dedi.

Sinan Meydan gibi aydın, Atatürkçü bir aydın ve tarihçinin Artvin gibi Atabari diyarından çıkmış olmasından dolayı gurur duyduklarını belirten Artvinliler; “Sinan Meydan, Artvin’in yetiştirdiği çok değerli bir tarihçi, Onun Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Türk tarihi üzerindeki araştırmaları ve yazıları birçok yalana, iftiraya belgeli cevap oluyor. Derin Tarih diye Atatürk’e hakarete den sığ kafalı sahte tarihçi olmayan kişilerin korkulu rüyası Sinan Meydan’dır. Kendisine ve ailesine memleketinize hoş geldiniz diyoruz.” İfadelerine yer verdi.

SİNAN MEYDAN KİMDİR?

Sinan Meydan, 1975 yılında Artvin’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Artvin Şavşat’ta tamamlandı. 1993 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1997 yılında mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren Atatürk ve yakın tarih üzerinde çalıştı. 1997 yılından beri Eski Türk Tarihi, Atatürk ve Cumhuriyet tarihi üzerine araştırmalar yapan ve çok sayıda kitap yazan Meydan evli ve iki çocuk babasıdır.

YAYIMLANMIŞ ESERLERİ ŞUNLARDIR:

1. Atatürk İle Allah Arasında, “Bir Ömrün Öteki Hikayesi”
2. Atatürk ve Kayıp Kıta Mu 1
3. Son Truvalılar, “Turuvalıların Kayıp Kökleri”
4. “Atatürk’ü Doğru Anlamak İçin” Nutuk’un Deşifresi
5. Sarı Lacivert Kurtuluş, “Kurtuluş Savaşı’nda Fenerbahçe ve Atatürk”
6. “Atatürk ve Kayıp Kıta Mu-2” Köken
7. “Parola Nuh”,Atatürk’ün Gizli Kurtuluş Planları
8. Sarı Paşam, “Mustafa Kemal,II.Abdülhamit ve İttihatçılar”
9. Atatürk ve Türklerin Saklı Tarihi, “Turk Tarih Tezinden Türk İslam Sentezine”
10. Cumhuriyet Tarihi Yalanları, 1-2
11. Akl-ı Kemal,”Atatürk’ün Akıllı Projeleri” 1-2-3-4-5
12. R.Tayyip Erdoğan’ın Tarih Tezlerine Elcevap
13. ‘Yalanlara,Çarpıtmalara,İftiralara” Panzehir
14. Vaiz, “Öteki Mehmed Akif”
15. 1923,”Kuruluş Ayarlarına Dönmek