unnamed (4)

Üniversite tercih edecek öğrencilere Yılmaz Büyükerşen’den davet:

Üniversite Araştırmaları Laboratuarı (ÜNİAR) tarafından binlerce öğrenci içerisinde yapılan ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ araştırmasında Eskişehir, Türkiye’nin üniversite öğrenci başkenti seçildi. Eskişehir’in araştırma ile Türkiye’nin öğrenci ve eğitim başkenti olduğunun tescillendiğini vurgulayan Başkan Büyükerşen, “Kısa bir süre önce açıklanan üniversite sınav sonuçlarının tüm öğrenci adayları için hayırlı olmasını diliyor, puanları yeterli olan tüm öğrencilerimizi ‘Öğrenci Başkenti Eskişehir’e bekliyoruz” dedi.

Eskişehir, 81 ilde 164 üniversitede yapılan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında Türkiye’nin öğrenci başkenti seçildi. ÜNİAR kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre 13 bin 694 öğrencinin birçok farklı alandaki memnuniyetleri belirlendi. Güven, eğlence, spor, halkla ilişkiler, halkın tutumu, sanatsal ve kültürel etkinlikler gibi konularda öğrencilerin cevaplarına göre belirlenen araştırmanın sonucunda üniversite öğrencilerinin yaşamaktan en memnun oldukları şehir, Eskişehir oldu.

Araştırma sonuçlarından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Araştırma sonuçlarının tercih döneminde adayların kararlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Şehrimiz üniversite öğrencilerine hiçbir zaman hayal kırıklığı yaşatmamıştır. Eskişehir’i tercih edecek öğrenci arkadaşlarımız da Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinden biri olan Eskişehir’de dolu dolu bir eğitim öğretim hayatı geçireceklerinden şüphe duymasınlar. Çünkü Eskişehirliler öğrenci olarak kentimize gelenleri, kendi çocukları gibi sever, bağırlarına basarlar. 2 önemli üniversitesi ile öğrenciler sadece kampuslarda değil, tiyatroları, orkestraları, festivalleri, modern park ve müzeleri ile Eskişehir’in her köşesinde kendilerini her yönden geliştirme imkânı bulacaklardır. Eskişehir’e değer katacak tüm öğrencilerimizi öğrenci başkenti Eskişehir’e bekliyoruz” dedi.