Yarkadaş: “Berberoğlu kurultaydan çıkacak adalet mesajını önemsiyor.”
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Tutuklu milletvekilimiz, ağabeyimiz Enis Berberoğlu, Adalet Kurultayı’nda toplumun tüm kesimlerinin ortak talebinin dile getirilmesinin önemli olduğunu söyledi” dedi.
Berberoğlu’nu tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret eden Yarkadaş, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Yarkadaş, CHP’li Berberoğlu’nun neşesi, sağlığı ve moralinin yerinde olduğunu ifade etti.
Berberoğlu’nun tüm dostlarına selamlarını ilettiğini de belirten Yarkadaş, “Cezaevindeki günlük yaşamında bir sıkıntı olmadığını, sevenlerinin kaygılanmaması gerektiğini söyledi” dedi.
“ADALET KURULTAYINI İZLEYECEK”
Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Enis Abi, bol bol kitap okuduğunu ve dışarıdaki gelişmeleri takip ettiğini söyledi. Haksız ve mesnetsiz iddialara ilişkin cevabını ise dün zaten vermişti. Berberoğlu partimizin düzenleyeceği Adalet Kurultayı’na ilişkin tartışmaları ve oradan çıkacak sonuçları merakla beklediğini ifade etti. Özellikle medya – siyaset – adalet ilişkisine yönelik tartışmaları önemsiyor.
Adalet Kurultayı’nda toplumun bütün kesimlerinin bir araya gelerek Türkiye’nin adalete ilişkin sorunlarını masaya yatırmasını da heyecanla bekliyor. Ve buradan da bir adalet özleminin, adalet talebinin çıkacağını bu sonuçların ise toplumumuz açısından faydalı olacağını düşünüyor.”
MEKTUP ADRESİ 
CHP’li Yarkadaş, öte yandan Berberoğlu’nun mektup adresini de verdi. Yarkadaş, “Berberoğlu’nun bayramını kutlamak isteyenler, dileklerini bu adrese yazarak iletebilirler” dedi.
Berberoğlu’nun mektup adresi şöyle:
MEKTUP ADRESİ:
Kadri Enis Berberoğlu
CHP İstanbul Milletvekili
Maltepe 2 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi
B9- Üst
Maltepe-İstanbul