Akıncı Üssü davasında bilgi sahibi sıfatıyla, ifadesine başvurulan  eski FETÖ İmamı  Astsubay Hüseyin G.nin iddialarının basına yansıması üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul  Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’a “Ortaya çıkan ve kamuoyuna yansıyan belge ve bilgiler, bu hain FETÖ darbe girişimden  hükümetin haberdar olduğunu kanıtlamaktadır. Önlem almadan beklemek  bir strateji miydi? Bu stratejiyi hükümetiniz mi geliştirdi? Bu stratejiye ne ad veriyorsunuz? “ dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı bir soru önergesi veren Erdem; Ast Sb. Hüseyin G. nin  “Cemaat içindeki Semih bana, 11 Kasım ABD Başkanlık seçimleri sonrası veya YAŞ toplantısı öncesi cemaatin darbe yapmayı planladığını söyledi. Edindiğim tüm bilgi ve belgeleri Binbaşı S.Y. ile paylaştım. Binbaşı beni emekli Tümgeneral Şirin Ünal ile görüştürdü. Bu bilgileri kendisine de ilettik. “ dediğini hatırlatarak, “Bu bilgiyi  milletvekiliniz, tarafınıza ulaştırmış mıdır? Eğer ulaştırmamışsa, milletvekiliniz böylesi bir bilgiyi neden saklamış olabilir? Bu konuyu kendisine sordunuz mu?”  dedi.

Eren Erdem soru önergesinde şu görüşlere yer verdi.

ŞİRİN ÜNAL’IN 15 TEMMUZ GÜNÜ GENELKURMAY’A NİYE GİTTİ?

Akıncı Üssü davasında bilgi sahibi sıfatıyla ifade veren , Eski FETÖ imamı , Astsubay Hüseyin G.’nin  15 Temmuz’dan birkaç ay önce cemaatin darbe yapacağını öğrendiklerini ve ‘’AKP Milletvekili Şirin Ünal ile görüştüm, bilgileri kendisine ilettik. Binbaşı S.Y. aracılığı ile, A.A.’yla görüştük” şeklindeki beyanı dava dosyasına ifade olarak girmiştir.

Hüseyin G.nin bilgi sahibi olarak verdiği ve dosyaya giren ifadelerde şu bilgilerde yer almıştır:

“Cemaat içindeki Semih bana, 11 Kasım ABD Başkanlık seçimleri sonrası veya YAŞ toplantısı öncesi cemaatin darbe yapmayı planladığını söyledi. Edindiğim tüm bilgi ve belgeleri Binbaşı S.Y. ile paylaştım. Binbaşı beni emekli Tümgeneral Şirin Ünal ile görüştürdü. Bu bilgileri kendisine de ilettik. “

“15 Temmuz günü televizyonda asker üniforması giymiş hainlerin Boğaziçi Köprüsü’nü kapattığını öğrendim. AKP İstanbul Milletvekili olan emekli Tümgeneral Şirin Ünal komutanımızı arayıp, ne yapmamız gerektiğini sordum. O da bana ‘Başkomutanımızın emri var, meydanlara iniyoruz. Tanıdığın bütün arkadaşlarına söyle hiç kimse görev yerine gitmesin’ dedi. Bunun üzerine birliğime gitmedim.”

Hüseyin G., Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda halen görevli olan bazı üst düzey komutanların isimlerini de vererek, “Bunlar da FETÖ’cü ama, kendi tasarrufları ile görevde tutuyorlar” diyerek birçok iddialarda bulunmuştur. Şirin Ünal’ın 15 Temmuz günü Genelkurmay’a gittiği  basına ve kamuoyuna yansımış ve bu güne kadar tekzip edilmemiştir.

            DARBE  BİLGİSİNİ   MİLLETVEKİLİNİZ, TARAFINIZA ULAŞTIRDI MI?

  • Milletvekiliniz Şirin Ünal’a darbe yapılacağı bilgisi verildiğinden haberiniz olmuş mudur? Bu bilgiyi milletvekiliniz, tarafınıza ulaştırmış mıdır? Eğer ulaştırmamışsa, milletvekiliniz böylesi bir bilgiyi neden saklamış olabilir? Bu konuyu kendisine sordunuz mu?  Yanıtı ne oldu ?
  • Eğer bu bilgiler size ulaşmışsa 15 Temmuz günü gerçekleşen FETÖ kalkışmasından haberiniz olduğunu söyleyebilir miyiz?
  • Aynı milletvekiliniz, 15 Temmuz günü karargâhta görüntülenerek, henüz girişim başlamadan Genelkurmay’a gittiği saptanmıştır. Şirin Ünal 15 Temmuzda Genelkurmay karargâhına ne için gitmiştir. Kimlerle görüşmüştür. Bu görüşmeler hakkında size bilgi vermiş midir? Vermediyse siz Başbakan olarak milletvekilinizden bilgi talep ettiniz mi? Etmediyseniz bunun sebebi nedir?

 ŞİRİN ÜNAL  İFADEYE ÇAĞRILDI MI?

  • Milletvekiliniz Şirin Ünal bu güne kadar, açılmış bulunan FETÖ davalarından herhangi birinde , sanık, tanık veya bilgi sahibi sıfatı ile ifadeye çağrılmış mıdır?
  • Milletvekiliniz hakkında iddialarda bulunan eski FETÖ imamı Astsubay Hüseyin G. ile herhangi bir görüşmeniz veya görüşme talebiniz oldu mu? Görüştüyseniz neler konuştunuz? Eğer görüşmediyseniz, milletvekiliniz ve dolayısı ile partiniz hakkında bu kadar ciddi iddialarda  bulunan biri hakkında siz yada milletvekiliniz suç duyurunda bulundu mu? Partiniz hakkında yapılan küçük bir eleştiriyi bile  başta yeni Genel Başkanınız olmak üzere yargıya taşıdığınız bilinmektedir. Bu konu karşısında herhangi bir açıklamanız kamuoyuna yansımadı bunun nedeni nedir ?
  • Hüseyin G.nin “Bunlar da FETÖ’cü ama, kendi tasarrufları ile görevde tutuyorlar”, dediği üst düzey komutanlar kimlerdir? Bunlar hangi görevlerde bulunmaktadırlar? YAŞ toplantısında adı geçen bu komutanlarla ilgili her hangi bir değerlendirme yapılmış mıdır? Bunlardan terfi edenler var mıdır? Kimlerdir?

KARARINIZ STRATEJIK MI?

  • Bu hain girişimin 2 ay önceden , milletvekilinizce bilinmesine karşın, Ülkenin Başbakanlık makamında oturan birisi olarak sizin haberdar olmamanız, hayatın doğal akışına ve devletteki yönetim anlayışına aykırı olduğu aşikardır. Bu girişime önlem almak yerine işi Allaha havale ederek, neyi amaçladınız? Amacınıza ulaştınız mı?
  • Ortaya çıkan ve kamuoyuna yansıyan belge ve bilgiler, bu hain FETÖ darbe girişimden hükümetin haberdar olduğunu kanıtlamaktadır. Önlem almadan beklemek  bir strateji miydi? Bu stratejiyi hükümetiniz mi geliştirdi? Bu stratejiye ne ad veriyorsunuz?