israil1

İsrail (Nedim ) Meydan Şavşat Üzümlü Köyünde yapılan törenle sonsuzluğa uğurlandı.

12 Eylül öncesinde ve sonrasında Diyarbakır, Malatya, Adana ve İstanbul bölgesinde Devrimci Yol örgütlenmesinde yer alarak faaliyet gösteren İsrail Meydan dün Şavşat Üzümlü köyünde yapılan cenaze töreniyle ailesi, yol arkadaşları ve Şavşat Halkının yoğun katılımıyla uğurlandı.

Hayatını 1985’ten sonra Almanya sürgünde geçiren İsrail Meydan’ın ölümünden sonra arkadaşı Ragıp Doğanay şu ifadeleri paylaştı:
“Devrimci Yol’ un sıra dışı militanlarından birisiydi İsrail (Nedim) 12 Eylül’ün karanlık günlerinde , bir gün kararsızlığa düşmeden , en zor görevleri çekinmeden yerine getirdi. Bir çok arkadaşının, hayatta kalmasına çok zor koşullarda yardımcı oldu. 1985’e kadar Türkiye’de kalarak illegal koşullarda , Diyarbakır’da, Malatya’da, Adana’da ve İstanbul’da direniş mücadelesini kararlılıkla sürdürmüş olması bile onun ne denli yiğit bir devrimci olduğunu gösterir.
Bu yazdığım şeyleri, bazıları adettendir diye düşünebilir. Hani kel ölür sırma saçlı, kör ölür badem gözlü misali. Ben edebiyatçı değilim, bu yazılanlar da methiye değil. 1981 Eylül’ün de, İsrail’le yolumuz Diyarbakır’da kesişti. Onun yiğit ve mütevazi kişiliğini orada tanıdım bir nebze. O kendi hikayesini yazmadı. Oysa İsrail gibi fedakarlıkla dolu bir mücadele geçmişi olan militan yoldaşlarımız maalesef çok fazla değil.

israil Meydan
Devrimci Yol’ un yiğit militanı, senin tavizsiz mücadele geçmişine sonsuz saygılar.

Cenazede yapılan konuşmalardan sonra jandarmanın katılımcıların bir kısmından kimlik istemesi cenaze sonrasında kısa süreli bir gerginlik yaşattı.