SAMSUNG

Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından 12 Eylül Utanç Müzesi  Ankara’da  6’ıncı kez açıldı.

12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde her yıl açılan 12 Eylül Utanç Müzesi, bu yıl “İdamlar ve Katliamlar” temasıyla Çankaya Belediyesi Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

DSC_4930a1a

Müze’nin açılışı nedeniyle Devrimci 78’liler Fedarasyonu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Devrimci 78’liler Federasyonu, kuruluş amaçları doğrultusunda başta 12 Eylül darbesi olmak üzere gelmiş geçmiş tüm darbelerle ve darbe kültürü ile hesaplaşmak, yeni darbelerin olmaması için demokrasi kültürünü yerleştirmek, darbe düzeninin katliamlarını teşhir etmek için 12 Eylül Utanç Müzesi adıyla güncel tema ve vurguları öne çıkartarak, (demokrasi, barış ve kardeşlik, çocuklar ve anneleri öne çıkaran ve savaş karşıtı temalarla) 5 yıl Çankaya Belediyesi’nin katkıları ve desteği ile Çağdaş Sanatlar Merkezinde Ankara halkıyla buluştu.

Bu beş yıl boyunca on binlerce insan müzemizi ziyaret etti. Hatta diğer illerden otobüsler tutarak toplu ziyaretler gerçekleştirildi.

Bu ilgiyi İki defa İstanbul’da, Antalya’da, İzmir’de, Bursa’da ve Kırklareli’nde açtığımız müze faaliyetlerinde tekrar gördük.

Hala birçok İl ve ilçemizden müzeyi açmamız doğrultusunda talepler devam etmektedir. 12 Eylül AKP eliyle yeniden tahkim edilerek devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin “Allah’ın bir lütfu” olarak görüp fırsata çeviren, OHAL ile KHK ile oluşturdukları diktatörlüklerini Gayrimeşru 16 Nisan

referandumu ile meşrulaştırmaya çalışarak ülkede bir vesayet ve dikta rejimi tesis etmeye çalışmaktadırlar.

Federasyonumuz 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ertesi gününde “Ne darbe ne diktatörlük” diyerek tek seçeneğin demokrasi olduğunu vurgulamış, o günden bu güne darbeye ve diktatörlüğe karşı mücadelesine devam etmektedir. Bu nedenle bu sene 12 Eylül Utanç Müzemizin teması “Ne darbe ne diktatörlük” olarak belirlenmiştir.

7 Haziran seçimlerinden bu yana ülke katliamlar ülkesi olmuş denetimli

toplu katliamlarla yüzlerce yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Bu nedenle müze faaliyetlerinde katliamlar öne çıkmaktadır.”

8 Eylül 2017 günü saat 18.00’da açılışı  yapılan Utanç Müze’si  27 Eylül’e kadar açık kalacaktır.

_9800185 _9800192

Çankaya Belediyesi Sanat Galerisi
Ziya Gökalp Caddesi No:11
Kızılay / ankara