6d906e67-e18a-46d2-aa31-d2e5fd559482

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ziyaret ederek başarı diledi. Gürer, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada üniversite kampüsünün yanı başındaki Akkaya Barajı’nın kirlilik sorununun hat safhaya ulaştığını belirterek, “Niğde Üniversitesi 2011’de çalıştay düzenleyerek gündeme aldığı Akkaya Barajı, Üniversitenin yanında büyük bir çevre sorunu. Bu sorunu kim çözerse adı tarihe geçer” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, beraberinde CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Muhsin Kar’ı makamında ziyaret etti. Kısa bir süre önce rektörlük görevini Prof. Dr. Adnan Görür’den devralan Prof. Dr. Muhsin Kar’a başarı dileyen Ömer Fethi Gürer, üniversite eğitimi için Niğde’ye gelen öğrencilere, şehrin tarihi zenginlikleri ve doğal güzelliklerinin tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Üniversiteli gençlerin sosyal medya paylaşımlarında, Niğde’nin sosyal alanlarının yetersiz olduğundan şikayetçi olduklarının görüldüğünü dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Bazı öğrenciler Niğde’nin halk arasında ‘Mecburiyet Caddesi’ olarak bilinen ana caddeden ibaret olduğunu belirtiyorlar. Oysa Niğde’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin, pek çok ilden  fazla olduğunu çoğu üniversite öğrencisi bilmiyor. Aladaglar, milli park, Yelişyurt, Yeşilburç gibi gezilip görülmeye değer pek çok alan var. Antik Tyana dahi tek başına Güney Kapadokya’nın Başkenti olarak görülmeye incelenmeye değer. Niğde ilini anlatan beş kitap yazdım. Niğde Kapadokya’nın Başkenti Kitabım; Cumhuriyet dönemine kadar, Niğde’nin Tarihi ve 800 sayfa, çok kapsamlı ve zengin bir coğrafya Niğde. Yeterince tanınmıyor. Yüzlerde tarihi eser var Niğde Üniversitemiz bu bağlamda Niğde ilini öğrencisine ve Türkiye’ye tanıtmalı.” diye konuştu. Niğde Üniversitesi’nin  başarı oranın artarak devam ettiğini ve 28 bin öğrenci ile önemli bir okul olduğunu ifade eden Ömer Fethi Gürer, gençlerin yaşadıkları ve eğitim aldıkları yeri sahiplenme duygusunun geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

AKKAYA SORUNU

baraj.son-005

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ziyareti sırasında kampusun yanındaki Akkaya Barajındaki kirlilik sorununa da dikkat çekti. Akkaya’daki çevre felaketinin üniversite öğrencilerinde olduğu kadar, Niğde ve Bor’da ikamet eden vatandaşları da ciddi bir şekilde rahatsız ettiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Artık bu sorunu çözen tarihe geçer” şeklinde konuştu.

Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Akkaya’daki sorunun Niğde Belediyesi’nin arıtma tesisi ile çözülmesinin mümkün görünmediğine de vurgu yaparak, göçmen kuşlar durağı Akkayanın Ramsar sözleşmesine alınması gerektiğini ifade etti. Üniversitede Dericilik Bölümünün kapanması ile trilyonluk deri atölyesinin boşta kaldığına da dikkat çeken Gürer yeni rektör olarak bu duruma da çözüm üreteceğinize inanıyoruz” dedi.

nigde-kopuk2

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise ziyaretlerinden dolayı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Üniversite için yapılmış olan çalışmaları daha da geliştirmek ve Niğde Üniversitesine yeni bölümler açarak ileri taşımak istediklerini ifade eden Rektör Kar Niğde ilini tanıdığını, görev alması ile beraber kapsamlı olarak incelediğini, üniversite kent işbirliği yanında Akademik konularda çalışmalar yapacaklarını da söyledi. Akkaya Baraj gölünün Üniversite ile  iç içe olması nedeni ile geldiği anda sorunu gördüğünü, bu konuda yapılmış ve yapılan çalışmaları değerlendirip üniversite olarak yapılabilecek her çalışmaya katkı vereceklerini ifade etti. Niğdeye geldiği andan itibaren her kesimin ilgisi ve desteğini yanında gördüğünü bunun Niğde ilininde, üniversiteninde gelişmesinde önemli katkısı olacağına inandığını sözlerine ekledi.