DSC_8918

Antik kentteki kazılar, Antalya Müzesi öncülüğünde, Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Arslan,Phaselis Antik Kenti’nin milim milim battığını belirterek, “Prof. Dr. Arslan, ‘Phaselis Antik Kenti’nde yaklaşık 2 bin senede 2 metreye yakın batmayı, jeologlar ve jeomorfologlar aracılığıyla tespit ettik” dedi.

DSC_8986

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Phaselis, antik çağdaki 3 limanı ve ticaretiyle ön plana çıkıyor. Klasik ve Hellenistik dönem ile Roma tarihi boyunca antik çağ yazarlarınca da dillendirilen Phaselis’in zenginliğini, agoraları, ticaret merkezleri, hamamları ve tapınaklarında görmek mümkün oluyor.

DSC_8947DSC_8936

Deniz ve doğayla iç içe bulunan antik kenti, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

DSC_8990

Antik kentteki kazılar, Antalya Müzesi öncülüğünde, Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Arslan’ın bilimsel danışmanlığında gerçekleştiriliyor.

DSC_8957

Daha önce  Antalya’daki Phaselis Antik Kenti’ne, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Rixos Oteller grubunun sahibi Fettah Tamince otel yapmak istemiş ancak tepkiler sonucu idare tarafından iptal edilmişti.