Haber: Sami Özçelik

IMG_2085Bizim Artvin Platformu Derneği geçtiğimiz gün Yeşil Artvin Derneği Tarafından yapılan basın açıklaması ve bir grup Artvinli genç tarafından yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadelerden dolayı suç duyurusunda bulundu.

ARTVİN’in Kafkasör Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetlerine başlayan bir şirketin iddiaya göre yetkilisi ile bölgede madenciliğe karşı çıkanları ikna etmek için faaliyet yürütmeleri karşılığında oluşturulan 14 kişilik bir komiteye aylık 70 bin lira ödeneceğine dair kamuoyuna yansıyan sözleşme tutanağına yönelik düzenlenen tepki eylemi ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yeşil Artvin Derneği üyeleri Halit Paşa Kavşağında toplanarak düzenlediği basın açıklaması ile sözleşme tutanağına tepkilerini dile getirmişti. Bir grup çevreci genç ise hazırladıkları ‘Sahibinden satılık dernek, 70 bin lira’ yazılı afişi, Bizim Artvin Platformu derneği binası önüne asarak protesto gerçekleştirmişti. Bu tepkilerin ardından Bizim Artvin Platformu Derneği Başkanı Mehmet Ali Ergül, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık talimatı ile polis, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Dursun Ali Koyuncu ve Sercan Dede’yi ifadeye çağırdı. Karahan, Koyuncu ve Dede ifadelerinin ardından polis merkezinden ayrıldı.

216420_101637153256470_8028004_nİfade verdikten sonra gazetemize kısa bir açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan; “Biliyorsunuz, Ulusal basına da yansıyan ve hepinizin malumu maden şirketinin sözleşme imzaladığı 14 kişiye 70 bin TL ödediği açıkça ortaya çıkmıştı. Biz bunu kamuoyuna yaptığımız bir basın açıklaması ile açıkladık. Bunun üzerine bu sözleşmede komite başkanı olarak adı geçen şahıs bizi mahkemeye vermiş. Bundan dolayı ifadeye çağrıldık. Gerekenleri söyledim. Biz Artvin’in geleceği için, çocuklarımız için, doğamız için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.” Dedi.