CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP iktidarı, Şişli’deki 30 dönümlük alanı TAŞ YAPI’ya peşkeş çekmek istiyor. Okulun yerine her biri 33 kat olan dört ayrı rezidanstan oluşan bir ihanet anıtı dikmek istiyorlar” dedi.
Şişli’nin merkezinde bulunan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin boşaltılarak yerine AVM ve rezidans yapılmak istenmesine yönelik tepkiler sürüyor. Şişli EML Mezunları Derneği’nin organize ettiği protesto gösterisine katılan öğrenci velileri ve dernek yöneticileri “Okulumuzu yıkmayın” çağrısı yaptı.
 
MEZUNLARDAN DA TEPKİ
Şişli EML önünde gerçekleşen protesto gösterisinde konuşan Mezunlar Derneği Başkanı Ercan Bodur, “Bu okulda yıllardan bu yana verilen emeği boşa çıkarmayın. Okulumuzu öğrencilerimize bırakın” dedi.
 
“İHANET ANITI DİKMEK İSTİYORLAR”
Şişli EML Mezunlar Derneği’nin okulun önünde düzenlediği etkinlikte söz alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise, “Buraya bir AVM ya da rezidans değil, ihanet anıtı dikmek istiyorlar” ifadesini kullandı.
Yarkadaş, şöyle konuştu:
“AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmada, ‘İstanbul’a ihanet ettik, her tarafa gökdelenler rezidanslar diktik’ demişti. Arkamda görmüş olduğunuz bu okulun yerine de yine o ihaneti temsil edecek bir İhanet Anıtı yapılmak isteniyor. Buraya yapılacak olan binaların adı AVM ya da rezidans değil, İhanet Anıtı’dır. Ben o ihanetin planlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gördüm. Okulun bulunduğu alana, her biri 33 kat olan, dört ayrı gökdelen ve AVM dikilmesi planlanıyor. Ve o planlarda, okula ayrılmış bir bölüm görünmüyor.”
 
“TENEKE BARAKALARDA ÖĞRENİM OLMAZ”
Şişli EML’de 6 bin öğrencinin öğrenim gördüğü, 600 öğretmenin ise görev yaptığını belirten Yarkadaş, “Okulu yıkılan öğrenciler nerede öğrenim görecek?” tepkisini gösterdi. CHP’li vekil, “Bu sorunun cevabını bakanlıkta aradım ve ilginç bir sonuca ulaştım. Bakanlık yetkilileri, öğrencilerin teneke barakalarda öğrenimlerine devam edeceğini söylüyor” dedi.
AKP iktidarına da seslenen Yarkadaş, “Eğtimide çağ atlattığınızı söylüyordunuz. Eğitimdeki çağ atlatma anlayışınız, öğrencileri teneke barakalara mahkum etmek midir?” ifadesini kullandı.
Konuşmasında AKP Genel Başkanı Erdoğan ile AKP yetkililerine de seslenen Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer ihanet projelerine son vermek istiyor ve kente karşı yeni suçlar işlemek istemiyorsanız, gelin bu projeden derhal vazgeçin. 6 bin öğrenci ile 600 öğretmeni, yerinden yurdundan etmeyin. Bu yeşil ve nadide alanı, TAŞ YAPI’ya peşkeş çekmeyin.”
 
“HERHANGİ BİR OKUL DEĞİL”
Şişli EML’nin herhangi ve sıradan bir okul olmadığını da dile getiren Yarkadaş, “Bu okul içinde atölyeleri bulunan, Türk sanayi kuruluşlarına projeler üreten, bilimsel çalışmalarından ötürü yurt dışındaki kurumlardan ödüller alan bir eğitim yuvasıdır. Şişli EML bilim dünyasına katkı sunan bir okuldur” dedi.
CHP’li vekil, “Böyle bir okulu TAŞ YAPI’ya peşkeş çekmek isteyenler, kesilecek her ağaçtan, koparılacak her çiçekten, kırılıp düşen tek bir daldan bile sorumlu olacaktır” ifadesini kullandı.
“Şişli EML yıkılmasın ve bir bilim yuvası olarak yoluna devam etsin” diyen Yarkadaş, “Buranın yeşiline, çiçeğine, böceğine, ağacına kıymayın… Öğrencileri ve öğretmenleri yerinden yurdundan etmeyin. Buraya yeni bir ihanet anıtı dikmeyin. Kente ihanet etmek istemiyorsanız, bu projeyi derhal durdurun” çağrısında bulundu.
Yarkadaş’ın açıklamasının ardından, eyleme katılan aileler, elleriyle zincir oluşturdu ve “Okulumuzu yıkmayın” sloganını attı. Eyleme, okuldan çıkan öğrenciler de destek verdi. Etkinliğe CHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Esra Gücüyener ile bir grup CHP’li de katıldı.