Küçükçekmece Belediyesinin Ensar Vakfı ile yaptığı Protokol ile ilgili bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem , İktidarın ve özellikle iktidar belediyelerinin Ensar Vakfı ile protokol yaparak kamuya ait kaynakları Ensar’a devretmesi Devletin “rutin işleri” haline gelmiştir,  dedi.

AKP nin Devleti ortaksız idare edemediğini ifade eden Erdem , anlaşılan O ki yeni ortak Ensar’dır , dedi.

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede şu görüşlere yer verdi :

 

Ensar Vakfı ; özellikle  yurt skandalları  ve çocuk  istismarları ile Türkiye  Kamuoyunun gündemine sıkça gelmektedir. Her türlü olumsuzluklara rağmen İktidarın ve AKP li Belediyelerin Ensar Vakfına olan ilgisi ve desteği aralıksız sürmektedir. Ensar Vakfı ile gerek bakanlıklar gerekse belediyeler nezdinde neredeyse her gün bir protokol imzalanması ve kamuya ait  bir yerin devredilmesi Devletin “rutin” işleri haline geldi.

Küçükçekmece Belediyesinin daha önce inşaa ettiği ve yaşlılara sosyal donatı alanı olarak planlanan Atakent Mahallesindeki tesisler,  “Tasavvuf Musikisi Eğitimi” vermek üzere   Ensar Vakfına bir protokol ile bu  “rutinin” devamı olarak  devredilmiştir.

Bu bağlamda;

  • Küçükçekmece Belediyesi ile Ensar Vakfı arasında ki Protokol’ün içeriği nedir? Belediye bu Binayı hangi şartlarda bu Vakfa vermiştir.
  • Küçükçekmece Belediyesinde “Müzik Akademisi” olduğu bilinmektedir. Kendi olanakları ile Tasavvuf Müziği de vereceği yerde neden böyle bir tercih yapmıştır.
  • Müzik konusunda İstanbul’da bir çok uzman kurum ve kuruluş varken, neden Ensar Vakfı tercih edilmiştir. Bu Vakfın Müzik konusunda uzmanlığı nerden kaynaklanmaktadır. Kadrolarında Müzik Eğitimi verecek uzman var mıdır?
  • Mevcut binanın kullanım alanı ne kadardır? Burası kaç yıllığına devir edilmiştir. Belediye herhangi bir kira almakta mıdır? Tüm masrafları Belediye tarafından ödendiği doğru mudur? Ensar Vakfına ayrıca bir ücret ödeniyor mu? Bu güne kadar Tasavvuf Müziği Eğitimi verilen kaç kişi var? Bunların yaş aralığı nedir?
  • Kamu yararı gözetilerek tahsisin yapıldığı iddia edilen bu tesislerin, Doğrudan Kamu ya açılarak yaşlı yurttaşların kullanımına verilmesi neden  engellendi? Bunda Atakent Mahallesinin seçim sonuçlarının etkisi var mıdır? Bu haliyle Mahalle halkını cezalandırmış olmuyor musunuz?
  • Ensar Vakfı ile, Küçükçekmece dışında, benzer protokoller yapan kaç adet belediye var bunlar hangileridir?