coalmining-kVwC--621x414@LiveMint

12 Eylül faşizmi bize ait ne varsa satmak için yapıldı. 12 Eylül’ün Mimarı Kenan Evren’dir. Satış mimarı ise satılmış Turgut Özal’dır. O gün başlayan özelleştirmeler AKP iktidarı ile zirve yaptı. Satılmadık çok az kurum kaldı. Onlardan birisi de Türkiye Taş Kömürü (TTK) dır.

RTE darbesiyle Meclis fesih edilmiş. Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülke yönetilir hale gelmiş, OHAL ile de demokratik tepkiyi sindirerek ülkeyi diktatörlüğe çevirerek yönetmeyi kolaylaştırmıştır. İşte tam bu süreçte Torba Yasa’nın 58’inci maddesiyle TKK’nin özelleştirilmesine karşı Zonguldak maden işçileri bugün (6 Kasım) “Maden ocağını terk etmeme” eylemine başladı. 24.00-08.00 vardiyasının madenden çıkmayarak başlattığı direnişe, 08.00-16.00 vardiyasının ardından 16.00-24.00 vardiyası da katıldı. Son vardiyanın da katılmasıyla beraber eylemdeki maden işçisi sayısı 3 bini buldu.
Oysa sendika hükumet ile görüşmüş, bir sonuç alamamasına rağmen pasif eylemlerle görev savmaya kalkışmıştır. İşçiler sendikanın kararına rağmen onurlu direnişe başlamışlardır.

Yerüstünde çalışan işçiler ise GMİS binasında nöbete başlamışlardır.
Maden işçilerinin tümü gönüllü direnişe katıldıklarını beyan etmişlerdir.
Türkiye halkının umudu olmalı bu yüce direniş. Nerede olursak olalım maden işçilerinin bu direnişini yüreğimizde hissedelim ve direnişlerine desteğimizi esirgemeyelim.

Bakarsınız bu defa güneş Zonguldak’dan doğar…