Ömer Şan
Rize

Haziran Hareketinden Rize’de Yaşam Mücadelesi Çalıştayı…

4-haziran-çalıştay1

Toplumsal muhalefeti ülke genelinde birleştirmek ve daha etkili kılabilmek amacıyla oluşturulan Haziran Hareketi Meclisi’nin Rize yürütmesi tarafından Rize’de “Yaşam Alanlarımıza Sahip Çıkıyoruz” başlıklı bir çalıştay düzenlendi.

Haziran Hareketi Rize yürütmesince 4 Kasım Cumartesi günü Tek Gıda-İş Sendikası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda, bölgenin çevresel sorunları konunun uzmanı akademisyenlerle masaya yatırılacak.

Yaşam mücadelesi içerisinde yer alan oluşumlar ve isimlerin de katıldığı çalıştayın birinci oturumunda TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Su ve Atıksu Komisyonu Başkanı Selahattin Beyaz tarafından, “Doğal afetler, sel ve taşkınlar” konusu ele alındı.

Derelerin Kardeşliği Platformu, Fındıklı Derelerini Koruma Platformu yürütme kurulları, çeşitli sivil toplum örgütleri ile CHP ve ÖDP’lilerin de katıldığı çalıştayda, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük tarafından da, “Taş ocakları ve çevresel etkileri” konusunda sunum yapıldı.

Moderatörlüğünü DEKAP YK Üyesi Saltuk Deniz’in yaptığı çalıştayın ikinci oturumunda ise TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atalık tarafından, “Hidroelektrik santraller ve suyun ticarileştirilmesi” konusu ele alındı.

Aynı oturumda ayrıca, Bakırköy Su Ürünleri Kooperatifi eski Başkanı Müfit Çıkrıkçıoğlu da, “Karadeniz dolgu projelerinin balıkçılığa etkisi” konusu masaya yatırılarak, çözüm önerileri sıralandı.

Çalıştayın son oturumunda ise “Yaşam alanlarının savunulmasında yerel deneyimler” başlıklı forum gerçekleştirilerek, mücadeleye katılanların yaşadıkları anlatıldı.