CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da taşlı saldırı düzenlenen Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliği’ni ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ağbaba, her görüşün kendi fikirlerini özgürce ifade etmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Paşaköşkü’nde faaliyet gösteren Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliği’ne dün  gerçekleştirilen taşlı saldırı sonrası bir ziyaret gerçekleştirdi. Dernek yetkilisi Vedat Serin, Ağbaba’ya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘yanımızda olmanız bizlere güç vermektedir’ dedi. Serin,  dernek binasına daha önce de saldırı girişiminde bulunulduğunu belirterek , o zaman da emniyet yetkililerinin soruşturma başlattığını ancak bir sonuca ulaşılamadığını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı değerlendirmede  “Zirve Yayınevi Katliamıyla Malatya’nın çok acı bir tecrübesi var. Bu tür saldırıların failleri güvenlik güçleri tarafından  bir an önce bulmalıdır.  Burada arka arkaya yaşanan olayların faillerin yakalanıp yargı önünde hesabının yapılması gerekiyor. Bu saldırılar cezasız kaldıkça farklı saldırılar devam edecektir. Geçtiğimiz yıllarda Adıyaman ve Çorum’da da işaretlemeler olmuştur onlarda cezasız kalmıştı.Emniyet güçleri suçluyu bir an önce yakalayıp adli makamlara teslim etmelidir” dedi.

Ağbaba, “Cemal Gürsel Mahallesi’nde  3 gün önce olan saldırı ve Paşaköşkü’ndeki saldırı bu mahallelerde yaşayan insanları  sindirmeye yönelik  hareketlerdir.  Bu girişimi asla kabul etmiyoruz.Her iki saldırıyı da  kınıyoruz. İnsanlar burada  özgürce kendilerini ifade edebilmeli. Vali ve Emniyet Müdürü ile  görüşüp bu olayın faillerinin hızlı  bir şekilde  bulunulması ve  cezalandırılması konusunda gerekli girişimlerde bulunacağız.Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.